Mandalı, Fen İşleri’nin 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2013 yılında Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

SİYASET 3.01.2014 17:19:00 0
Mandalı, Fen İşleri’nin 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi
 KIŞIN KAPANAN YOLLAR AÇILDI
 
Yoğun kış şartları ve kar yağışı dolayısıyla kapanan yolların Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından açıldığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Tıkanan mazgallar ve taşan dereler temizlendi. Yol ekipleri yollarımızı tuzladı. Gerekli bölgelerde kimyasal solüsyon kullandı. Kazak Gölü mesire alanı göl çevresi ahşap korkuluk yapım işi tamamlandı. Kapaklı İlk öğretim okulu tuvaletlerin tamirat tadilat işleri yapıldı. Pınar Bulvarı yol kaldırımları bordür ve kilitli parketaş yapım işi tamamlandı. Aynur Caddesi Mezarlık mevkiinde 400 metre ?500’lük yağmur suyu hattı döşendi.  İtfaiye araç parkurunun yüzde 90’ı 2013 yılında bitirildi. Vatan Caddesi ve Turgut Özal Caddesi’nde bozulan kaldırım bordürleri tamirat işleri yapıldı” dedi.
 
ESNAFIN KULLANIMI İÇİN SEYYAR UMUMİ TUVALET YAPILDI
 
İlçedeki bozulan yolların dolgu ve tamirat işlerinin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını belirten Başkan Mandalı, “İsmetpaşa Mahallesi’nde bozulan yollarda malzeme serme, tefsiye ve sıkıştırma işleri yapıldı. Bahçelievler Mahallesi ?300’lük yağmur suyu hattı ve mazgalları döşeme işleri tamamlandı. Atatürk Mahallesi’nde bozulan yollarda grayder ile tefsiye, stablize malzeme serme ve sıkıştırma işleri yapıldı. Bahçelievler Mahallesi Celal Bayar Caddesi üzerine kurulan halk pazarı esnafının kullanımı için seyyar umumi tuvalet yapıldı. Pınar Bulvarı üzerindeki bozulan asfalt yolun karayollarından alınan rotmix malzeme ile tamiratı yapıldı. Vatan Caddesi ve Turgut Özal Caddesi’nde yağmur suyu hattından dolayı çökmeler oluştu. Bu çöken yerler kazındı ve stablize malzeme serilip sıkıştırıldı. Bu noktalarda kaldırım bordürleri döşeme işi yapıldı” ifadelerini kullandı.
 
ESKİ BELEDİYE BİNASI SÖKÜLÜP YIKILDI
 
İlçedeki bozulan beton yolların tamiratının da Fen İşleri tarafından gerçekleştiğini söyleyen İrfan Mandalı, “Bozulan asfalt yollara soğuk asfalt serilip sıkıştırıldı. İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi’nde bozulan parketaş yol sökülüp betonarme yapıldı. 32’nci Sokak beton yol yapımı tamamlandı. Arıtma tesisinden itibaren toplam 1000 metre ?800’lük kolektör hattı döşeme çalışması tamamlandı. Pınar Bulvarı efsane kokoreç önü sel taşkınlarında su baskınlarına yol açıyordu. Yapılan çalışma ile bu sorun da giderildi. Eski Camii Caddesi ve Güven Caddesi’nde parketaş yolun bozulan bölümlerinin tamiratları yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne Bağlı Grayder, Kepçe ve Kamyonlarımız ilçeye bağlanan köylerde yol çalışmaları yaptı. Eski Belediye binası sökülüp yıkıldı. İnşaat atığı ve molozlar temizlendi. Yerine Anfii yapıldı. Vatan Caddesi kaldırımlarının parketaş döşenmesi için zemine 10 santimetre kalınlıkta beton dökme işi tamamlandı. İlçedeki eksik kalmış ve yeni yapılmış olan bazı park ve bahçelerde bordür ve parketaş döşeme işleri tamamlandı” diye konuştu.
 
YENİ ÇÖPLÜK YOLU AÇILDI
 
Karlıköy, Pınarça, Bahçeağıl ve Yanıkağıl köylerinde Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı grayderler, kepçeler ve kamyonların çalıştırılarak köy içi yol tefsiye ve stablize yol yapım işlerinin yapıldığını kaydeden Mandalı, “Yeni çöplük yolu açıldı. Çöp döküm işleri gerçekleştirilmeye başlandı. İnönü Mahallesi’nde Balkan Sokak ve Onur Sokak’ta bulunan yolun toplam 100 metrelik bölümünün beton yol yapımı tamamlandı. Yeni mezarlık içi gezi yollarının betonlama çalışmaları yapıldı. Yeni mezarlık içine vatandaşların kullanımına sunulmak üzere 3 adet kameriye yapıldı. Ayrıca gasilhane, tabut koyma yeri, tuvalet ve idare odası gibi bölümleri olan bir bina yapıldı. İsmetpaşa Mahallesi 37’nci Sokak, 40’ıncı Sokak, 38’inci Sokak ve Onur Sokak’ta beton yol çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda yaklaşık 500 metreküp C25 betonarme betonu kullanıldı.                                                                           
 
ASFALT YOLLAR YAMALANDI                                                                                                                                                                                    
 
Kazak Gölü mesire alanına giden yolun tesfiyesinin yapıldığını, yeni mezarlık içi yolların betona hazırlık aşamasına getirildiğini belirten Mandalı, “Özden petrolden Karaağaç istikametine giden kadastrol yol, asfaltlama aşamasına getirildi. Bu çalışmalarda belediyemize ait iş makinaları kullanıldı. Kapaklı futbol sahası sentetik çim yapma ve çevre duvarı yapma çalışmaları tamamlandı. Mithatpaşa Caddesi kaldırım bordürü döşeme işi yapıldı. Eyüpoğlu Caddesi ve Tuna Caddesi bozulan parketaş yolların onarım ve yenileme çalışmaları yapıldı. Turgut Özal Caddesi kaldırım bordürleri bozulan bölümleri düzeltildi. Kaldırım parketaş döşemesi altına beton dökme işleri yapıldı. Cumhuriyet Sağlık ocağı engelli rampası ve korkulukları yapıldı. Kazak Gölü mesire alanı düzenleme çalışmaları tamamlandı. İlçede bozulan asfalt yolların yama işleri yapıldı” dedi.
 
KAÇAK YAPILAR YIKILDI
 
Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait iş makinalarının ilçe içerisinde hamyol açma, stablize yol tefsiye işleri, parketaş yol altı zemini hazırlama ve asfalt yol altı zemini hazırlama gibi işlerde çalıştığını belirten Mandalı, “Kazak Gölü mesire alanı içerisindeki gölün içinde çıkan yosun ve sazlıkların temizliği yapıldı. İlçedeki daha önceden belirlenen ve gerekli uyarılar ve yazışmalar yapıldığı halde kaldırılmayan ya da yıkımı yapılmamış olan kaçak yapıların yıkımı Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve iş makinaları tarafından yapıldı. Erbay Caddesi üzerinde bozulan asfalt yolun bozulan bölümlerinin sökülüp yama yapılması işi tamamlandı. Beton ve asfalt yol reglaj çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz tarafından yapıldı. Burada, yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattının pissuları belirli bir noktada birbirlerine karışarak yağmur suyu kanalından dereye akıyordu. Yapılan çalışmayla bu sorun da giderildi.
 
2013 YILI BETON YOL YAPIM İŞİ TAMAMLANDI
 
İsmetpaşa Parkı ihalesi kapsamında 2013 yılı içerisinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Su deposu işi tamamlandı. Anfi Tiyatro oturma alanları betonarme işi tamamlandı. Sahnenin betonarme işi devam ediyor. Tuvaletin betonarme işi tamamlandı. Çevre duvarı betonarme işi devam ediyor. Havuz işi kazısı yapıldı. Temel betonu atıldı. İstinad duvarı betonarme işi devam ediyor” dedi. İlçedeki tüm cadde ve sokaklarda engelli geçişine uygun kaldırım ihalesi çalışmaları kapsamında 2013 yılı içerisinde ihale konusu işin tümünün tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Mandalı, “2013 yılı beton yol yapım işi tamamlandı. Asfalt yol yapım işi ise 2014 yılı çalışma programı içerisinde devam edecek. 2013 yılı içerisinde şu ana kadar asfalt yol yapımı tamamlanan Cadde ve Sokaklarımız şunlar: Akkoyun Sokak, Zübeyde Hanım Sokak, Şahinbey Sokak, Saimbeyli Sokak, Kılıçarslan Sokak, Altınoluk Sokak, Akoluk Sokak, Değirmen Sokak, Necip Fazıl Sokak,  Kaya Sokak, Zafer Sokak, Yasemin Sokak, Yağız Sokak, Yayla Sokak, Yüce Sokak, Yalı Sokak, Eskicami Caddesi,  Yazgan Sokak, Deveci Sokak, Yankı Sokak, Yazgı Sokak, Yenice Sokak, Yaman Sokak, Yeşil Sokak, Zümrüt Sokak”
 
DERE YATAÐI GENİŞLETME GİBİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
 
2013 yılı kutu menfez ihalesi kapsamında derelerin yol geçişlerinin tamamlandığını ve dolgu malzemesi serme ve sıkıştırma işlerinin yapıldığını kaydeden Mandalı, “Yaklaşan kış şartları dolayısıyla;  taşkın, sel gibi durumların önüne geçebilmek amacıyla derelerin islah çalışmaları kapsamında dolgu mili ve toprak temizleme, dere yatağı genişletme gibi çalışmalar tamamlandı. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından her köye verilen 2 bin metrekare kilitli parketaş  ve betonarme belediye bordürü  döşeme işi yapımı da gerçekleştirildi. Yıl içerisinde vatandaşlarımızdan fosseptik kuyusu çekimi için 97 dilekçe geldi. Bunların tamamı çekildi. Kanal bağlantısı için ise 168 kişi müracaat etti. Bunlardan 160’ının bağlantısı yapıldı” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ