Edirne Valiliği ödüle doymuyor

Kültür ve sanat projelerine destek veren Edirne Valiliği yaptığı çalışmalarının karşılığında yeni yıla iki ödül alarak girdi. Edirne Valiliği ESKADER tarafından Akademi Rumeli projesi ile kÃ

GÜNDEM 3.01.2014 15:57:00 0
Edirne Valiliği ödüle doymuyor
 Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin 2013 Ödülleri düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Edirne Valiliği düzenlediği Akademi Rumeli projesi ile kültür projesi ödülüne layık görüldü.
 
 EN İYİ DERGİ “İTİBAR”
 
Feyzi Halıcı “Özel Ödül”e lâyık görülürken “Üstün Hizmet Ödülleri” Mehmet Türker Acaroğlu, Dr. Cahit Öney ve M. Necati Demirtaş’a verildi. Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman Rikkat Kunt Hoca Hanım ile “Klâsik Türk İslâm Sanatları”; Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar Abdülbaki Gölpınarlı ile “Biyografi”; Prof. Dr. Bilge Ercilasun ise Edebiyat Tarihi ve Tenkit kitabıyla  “İnceleme” dalındaki ödülleri almaya hak kazandılar. Şiirde Ayşe Sevim, hikâyede Recep Seyhan, romanda ise Leyla Karaca eserleriyle bu dallardaki ödüllerin sahipleri oldular. En iyi dergi İtibar, en iyi yayınevi olarak Büyüyen Ay seçildi.
 
EN İYİ FİLM “ÜÇ YOL”
 
2013’ün en iyi filmi “Üç Yol”, en iyi tiyatro eseri ise “A’mâk-ı Hayal” olarak ilân edildi. Edirne Valiliği, Bitlis Valiliği ve Yunus Emre Enstitüsü kültürel hizmetleriyle ödüllendirilenler arasında. İhsan Işık, Dr. Cezmi Bayram, Prof. Dr. İsmail E. Erünsal, Bestami Yazgan, Nâzım Payam, Tacettin Diker, Mustafa Özdamar, Hasan Başpehlivan, Osman Suroğlu,  Muhsin İlyas Subaşı, Gönül Paçacı ve İsmail Bilgin değişik dallardaki mükâfatların sahipleri oldu.  Ödüller, 2014 yılının Nisan ayında törenle sahiplerine verilecek.