Kahraman Müftü işbaşında

Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Garaj Camii minaresinde bulunan baz istasyonlarının kablolarını sökerek kullanım dışı bıraktı.

GÜNDEM 2.01.2014 15:03:00 0
Kahraman Müftü işbaşında
 TEPKİLER SONUÇSUZ KALMIŞTI
Çorlu’da uzun süredir caminin minaresinde bulunan ve vatandaşların tepkilerine rağmen bir türlü iptal edilemeyen baz istasyonları, yeni müftü Adem Gülmek'in göreve başlaması ile iptal edildi. Ayrıca Müftü Gülmek, baz istasyonlarının sözleşme yenileme tekliflerini de reddetti. Geçmiş yıllarda Garaj Camii'nin minaresine kurulan baz istasyonu Çorlu halkı tarafından büyük tepki ile karşılanmıştı. Vatandaşlar tarafından gösterilen bu tepkiler sonuçsuz kalmış ve baz istasyonu kurulduğu minareden kaldırılamamıştı.
KABLOLARI KESTİ
Yeni Müftü Gülmek'in görevine başlar başlamaz, Garaj Camii'nin minaresinde bulunan baz istasyonunun kablolarını iptal ettiği öğrenildi. Minarede bulunan baz istasyonunun bütün bağlantı kabloları bağlı olduğu sistemlerden sökülürken, Gülmek'in bu hareketi eski sanayi esnafı tarafından da büyük bir takdirle karşılandı. Kabloları sökülen baz istasyonu daha sonra kamyonlarla alınırken, Çorlu Eski Sanayi esnafı ve Çorlu halkı baz istasyonunun buradan kaldırılmasından dolayı çok memnun kaldıklarını, bu işin neden daha önce yapılmadığını da merak ettiklerini söyledi. Müftü Gülmek, sözleşmesi sona eren baz istasyonlarının tekliflerine de 'hayır' cevabı verdiğini söyledi.
Haber / Kübra ÖZAYDIN