Gülerçin’de sağlıklı kantin projesi

Çerkezköy’de bulunan Özel Gülerçin Koleji, kantinde uyguladığı kart sistemiyle öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıyor. Veliler özel tasarlanmış karta istedikleri li

GÜNDEM 27.12.2013 21:55:00 0
 Gülerçin’de sağlıklı kantin projesi
Özel Gülerçin Koleji, çocukların sağlıklı beslenmeleri konusunda başlattığı uygulamayla eğitimde örnek teşkil ediyor.
 
İZİNSİZ ALIŞVERİŞ YAPAMIYORLAR
 
Çerkezköy’de ilk kez başlatılan uygulamada  öğrencilerin kantin alışverişleri için geliştirilen kartla velilerin izin verdiği yiyecek ve içecekler dışında öğrencilere satış yapılmıyor. Veliler çocukları için yasakladığı gıda ürünlerini belirterek sisteme dahil ediyor. Veliler görmese bile kantinden istediği ürünü almaya çalışan öğrenci, ailesinin koyduğu yasakla karşılaşıyor. Böylece öğrenciler ailelerinin ve okul yönetiminin kontrolü altında sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanıyor. Ayrıca uygulanan sistemle veliler karta istediği kadar para yüklüyor ve çocuklar günlük olarak velisinin belirlediği miktardan fazla harcama yapamıyor.
 
KANTİNİM KARTI İLE ALIŞVERİŞ YAPACAKLAR
 
Özel Gülerçin Koleji Anaokulu- ilkokul Müdürü Tuğba Zenginal “ Gülerçin Eğitim kurumları olarak, Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu düzenlemeler doğrultusunda sağlıklı kantin projesi uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayla artık çocuklarımız para ile değil “kantinim kartıyla” alışveriş yapacaklar. Çocuklarımızın sağlığını düşünerek başlattığımız “ kantinim kart sistemi” uygulaması ile onlar için daha hijyenik bir ortamda alışveriş yapma imkanı sağlanmış olacaktır. Böylelikle çocuklarımızın elleri hem birçok mikrobu barındıran paraya değmeyecek hem de veliler tarafından kantin harcamaları kontrol altına alınacaktır. 13 Ocak tarihinden itibaren okulumuzun kantininde kesinlikle para ile harcama yapılmayacaktır” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ