Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi devam ediyor

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi” kapsamında, öğrencilere eğitim verildi.

GÜNDEM 27.12.2013 16:19:00 0
 Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi devam ediyor
YÖNETMELİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Kapaklı Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Hüseyin Özel tarafından, Kapaklı'daki tüm okullara iki gün boyunca atıkların geri dönüşümü, geri kazanım ve çevre yönetimi konularından konferans düzenlendi. Çevre konulu Karagöz ve Hacivat gösterilerinin ardından öğrencileri bilgilendiren Çevre Yüksek Mühendisi Hüseyin Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği ve Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.
 
KİTAPÇIK DAÐITTILAR
 
Özel “Kullandığınız ürünlerin ambalaj atıklarını, atık pilleri ve bitkisel atık yağları çöpe atmayın. Evde evsel çöpten ayrı bir torba veya kapalı şişe içerisinde biriktiriniz. Konutlarınızda, okulunuzda, belediyenin hizmet noktalarında veya caddelerde bulunan ambalaj atık kutularına ambalaj atıklarınızı, atık bil toplama kutularına atık pillerinizi, bitkisel atık yağ toplama bidonlarına da bitkisel atıklarınızı bırakabilirsiniz. Böylece sadece kendimizi değil çevremizi ve çevremizde yaşayan tüm canlıları korumuş oluruz” derken, konferansın ardından Özel ve belediye personelleri tarafından öğrencilere, kitapçık, broşür ve geri dönüşüm ile elde edilmiş malzemeler dağıttı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ