Cebeci, Ergene Müftülüğü’ne atandı

Ergene’de vekâleten ilçe müftülüğünü görevini yürüten Mehmet Bican'ın yerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cerrah Cebeci atandı.

GÜNDEM 27.12.2013 16:11:00 0
 Cebeci, Ergene Müftülüğü’ne atandı
MÜFTÜLÜK MERKEZİ TAMAMLANDI
 
Kıbrıs'ta Yeni İskele İlçesi İskele Camii vaizliğinden Ergene Müftülü görevine atanan 1950 Bayburt doğumlu olan Cerrah Cebeci daha önce de Göynük, Mudurnu ve Düzce'ye bağlı Çilimli'de müftülük görevlerinde bulundu. Göreve gelmesiyle ilk olarak ilçe müftülüğünün yerinin hazırlanması için kolları sıvayan Cebeci, Marmaracık Mahallesi’nde bulunan caminin yanındaki müftülük merkezinin tamamlandığını belirtti. Ergene sınırları içinde 25 cami ve 30 personelle hizmet verileceğinin altını çizen Cebeci, "Ergene daha önce görev yaptığım yerlerin aksine gerek nüfus yoğunluğu gerekse yerleşim alanı olarak büyük bir ilçedir. Sanayinin yoğun olduğu bu bölgede doğal olarak işçi nüfus oldukça fazladır. Özellikle Marmaracık Mahallesi’ndeki 300 kişilik camimizin Cuma günleri yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu doğrultuda burada yeni bir camiye ihtiyacımız var" dedi.
 
KURAN KURSUMUZU HAZIRLADIK
 
Ergene Müftülük binası ile ilgili de uygun yerin tespiti konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Müftü Cebeci, "Marmaracık Mahallesi’ndeki camimizin yanında müftülüğümüz hizmet verecek. Bir de Kuran kursumuzu hazırladık. Ayrıca Kuran kursumuza gelen hanımların çocuklarının vakit geçirebileceği bir oyun alanı da oluşturuyoruz. Yakın zamanda tamamlanacak" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ