Berber esnafı ikiye bölündü

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, ilçede bazı yerel gazetelerde “Berberler Pazar günü de açık olacak” şeklinde çıkan haberlerin ardından, berber esnafı ile önceki ak?

GÜNDEM 26.12.2013 18:19:00 0
 Berber esnafı ikiye bölündü
İFADE ŞEKLİ YANLIŞ
 
30’a yakın berberin katıldığı toplantıda, Naturel 41 Erkek Kuaförü İşletmecisi Mustafa Dülger’in ‘Berberler Pazar günü de açık olacak’ şeklindeki gazetelerde çıkan açıklamaları görüşüldü. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda konuşan Ali Bozdağ, yapılan açıklamanın ardından tüm berber esnafının kendisini aradığını belirterek, “Diğer berber arkadaşlarımız neye istinaden böyle bir açıklamada bulunulduğunu anlamadıklarını kaydetti. Ben de arkadaşımızın düşüncelerini ifade etme şeklinin yanlış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
 
KAPAKLI’DA BÖYLE BİR PROBLEM YOK
 
Esnafın haklarını korumak adına hizmet verdiklerini belirten Ali Bozdağ, esnafın en iyi şartlarda çalışabilmesi için gerekli ortamı hazırlamanın en önemli görevleri olduğunu ifade etti. 150’nin üzerinde berber esnafı olduğunu söyleyen Bozdağ, “Muhakkak ki bunların bir kaçında problem olacaktır. Herkesin aynı düşünmesi mümkün değil. Kapaklı’da böyle bir problem yok. Sizlerin ‘nasıl daha iyi para kazanabilirim’ şeklinde düşünmeniz gerekiyor. Bunun yolu Pazar günleri çalışmak değildir. Ben sizlerin Pazar günleri çocuğunuzu kolundan tutup gezmenizi istiyorum” dedi.
 
BERBER DÜKKANLARI PAZAR GÜNÜ AÇIK OLMAYACAK
 
Berber esnafının ağır bir iş yaptığını belirten Bozdağ, “Herkesi çok iyi tanıyorsunuz. Sizler bilgi ve birikim abidesisiniz. İnsanlar ile iç içesiniz” dedi. Şubat ayının ortalarında büyük bir salon tutarak berberlerle istişare toplantısı yapacaklarını söyleyen Bozdağ, “Biri Pazar günü dükkanı açtı diye siz de açmayınız. Hemen bizi arayın ki gerekeni yapalım. Bu konuyla ilgili kimseye hiç bir şey söylemedim. Bundan sonra berber dükkanları Pazar günü açık olmayacak. Açık olduğu takdirde cezai işlem uygulayacağız” diye konuştu.
 
YA AÇIK OLSUN YA DA KİMSE AÇMASIN
 
Pazar günü dükkanını açanların toplantıya katılmadığını öne süren Naturel 41 Erkek Kuaförü işletmecisi Mustafa Dülger, “Ben açmıyorum diyorlar ama elemanları hep çalışıyor. Sorduğumuzda da ‘gelmişler biz de açıverdik’ diyorlar. Biz yaptığımız gözlemlerde 50’ye yakın iş yerinin açık olduğunu gördük. Tek tek isimlerini not ettik. Bizim tek isteğimiz ya açık olsun ya da olmayacaksa kimse açmasın” dedi. Açıklamaların ardından toplantının kalan kısmında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda bazı berberler kapalı olmasına destek verirken, bazı berberler ise karşı yönde fikir beyan etti. Karşılıklı konuşmaların ardından toplantıda Pazar günleri Erkek kuaförlerinin kapalı olacağı kararı çıkarken, karara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağı ifade edildi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN