Favori, önce değerini sonra cirosunu arttırdı

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı’nın işletmesini 15 yıl süreyle üstlenen Çetin Group ve Kardeşler Yapı ortaklığında oluşan Favori LLC şirketi Yönetim

GÜNDEM 24.12.2013 21:12:00 0
 Favori, önce değerini sonra cirosunu arttırdı
2014 YAZ ORTASINDA HAZIR OLMASI PLANLANIYOR
 
Belirtilen rakamın karşılaştırılabilir geçmiş dönem açısından Somali Devleti’nin yüzde 50’den fazla bir gelir artışını i6fade ettiğini söyleyen Ahmet Çetin, “Bizim taahhüdümüz yeni bir terminal binası inşası ile gelirleri arttırıp Somali halkını devlet üzerinden desteklemektir” dedi. Somali Federal Hükümeti ile yapılan anlaşmanın parçası olarak, Favori ana terminal binasını yeniden inşa aetmek istediklerini söyleyen Çetin, “Uçak park alanını genişletmek ve havalimanı kapasite kullanımını arttıracak yeni bir taksi yolu açmak istiyoruz. Bu projenin saha hazırlıkları başlamıştır. Yeni terminalin 2014 yaz ortasında hazır olması planlanıyor” diye konuştu.
 
GELİR YÜZDE 40 DAHA ARTTI
 
Yeni terminalin havalimanı gelirlerini yüzde 40 daha arttıracağını iddia eden Ahmet Çetin, “Biz daha fazla direk yatırım yapmayı ve yerel ticareti desteklemeyi taahhüt ediyoruz. Mogadişu Uluslararası Hava Limanı halen 42 değişik müşteriye hizmet vermektedir. Favori Havalimanı’nda sorumluluğu aldıktan sonra müşteri sayısında ciddi bir artış gerçekleşti. Ortalama olarak her hafta bir yeni müşteri kazanılıyor. Favori LLC Yer Hizmetleri ve Terminal işletmesi vermek üzere Mogadişu’da kuruldu ve yüzde 100 hisseleri iki Türk özel sektör grubuna ait bir şirkettir. Çetin Group veKozuva Grup birlikte 7 bin civarında çalışanı olan ve yıllık 170 milyon dolar ciro yapan şirketlerdir. Hedefimiz havalimanını uluslararası standartlara getirmek, buradaki işleyişi arttırmak ve diğer uluslar ile Mogadişu arasında kalıcı bir köprü inşaa etmektir. Bu kardeş ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişmesine çok ciddi bir destek anlamına gelecektir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ