İhale bulmacasını kim çözecek?

2 Aralık Pazartesi günü yapılan Çöp Toplama ve Nakli Çevre Temizlik Hizmeti Alım İşi, en düşük teklifi veren firmaya ihale edilirken, değerlendirmede beş komisyon üyesinden 2’sinin şerh koyması i

GÜNDEM 23.12.2013 23:11:00 0
 İhale bulmacasını kim çözecek?
4 FİRMADAN 2’SİNİN TEKLİFİ DEĞERLENDİRMEYE ALINDI
 
Yaklaşık Maliyeti 6 milyon bin 873,65 TL olan Kapaklı Belediyesi Çöp Toplama ve Nakli Çevre Temizlik Hizmeti Alım İşi ihalesi’ne toplam 4 firma katılmış, firmalardan ikisinin teklifleri dosyalarında eksik evrak bulunması nedeniyle değerlendirmeye alınmamıştı. İhale Komisyonu yaptığı incelemenin ardından bahse konu işi en düşük teklifi veren firmaya ihale etti.
 
2 KOMİSYON ÜYESİ ŞERH KOYDU
 
İhaleye katılan ikinci firma, en düşük teklifi veren firmanın dosyasında bulunan belgelerin ihale şartnamesine uygun olmadığı gerekçesiyle Kapaklı Belediyesi’ne itirazda bulundu.5 komisyon üyesinden 2’sinin şerh düştüğü ihalenin değerlendirilmesinde idarenin izleyeceği tutum ise şimdiden merakı konusu oldu.
 
KİK’E GİDİLİP GİDİLMEYECEĞİ NETLİK KAZANACAK
 
3 milyon 918 bin 725 TL teklifle Kapaklı’nın bir yıllık çöp toplama ve nakli çevre temizlik hizmetini yapmayı taahhüt eden firmanın dosyasındaki belgelerin teknik şartnameye uymadığı gerekçesiyle yapılan itirazın yeniden değerlendirilmesinin ardından KİK’e gidilip gidilmeyeceği netlik kazanacak. İhaleyi kazanan firma 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında Kapaklı’nın muhtelif noktalarındaki çöplerin toplanması ve nakli işlerini gerçekleştirecek.
 
 Haber / Ahmet KARDEŞ