Edirne, Kosovalı Cansu'ya kucak açtı

Kosova'nın Prizren şehrinde yaşayan kanser hastası 14 yaşındaki Cansu Kaymakçı, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından tedavi ettirilecek.

GÜNDEM 23.12.2013 18:15:00 0
 Edirne, Kosovalı Cansu
TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR DEVLET
 
Kosova Milletvekili Enis Kervan'ın yardım talebi için Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İlhan Açıkgöz ile iletişime geçmesi sonucu kanser hastası Cansu ve ailesi Prizren'den Edirne'ye geldi. Edirne Devlet Hastanesi'nde gerekli tetkikler yapılarak, Cansu'nun tedavisi planlandı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dr. İlhan Açıkgöz, "Türkiye güçlü bir devlet ve yakın coğrafyadaki insanlarımızın sağlıkları için sınır şehri olarak sorumluluk taşıyoruz. Kızımızın ilk tedavisi Kosova Prizen'de yapılmış. Ülkesinde ameliyat olmuş ve tedavisi başlamış. Daha sonra tedavinin bir aşamasında artık Türkiye'nin desteğini hissetmişler. Bu bağlamda Sayın Kosova Milletvekili Enis Kervan, bizimle iletişime geçti. Kızımızı Türkiye'ye yönlendirdi. Biz de Edirne'de kızımıza sahip çıktık. Tetkiklerimizi yaptık, tedavimizi planladık. İnşallah en iyi şekilde planladığımız tedaviyi ülkesinde sağlıklı bir şekilde alacaktır" ifadelerini kullandı.
 
KOSOVA'DA HENÜZ ŞARTLAR YETERLİ SEVİYEDE DEÐİL
 
Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli aşamalar kaydettiğini ifade eden Kosova Milletvekili Enis Kervan ise bu gücü hissettiklerini belirterek, “Her şeyden önce Türkiye'ye teşekkür ederiz. Birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da gücünü yanımızda hissettik. Değerli doktorlarımız, yöneticilerimiz Cansu'nun zor gününde yanında oldular. Türkiye'ye güvendiğimiz için ve her zaman bizi kucakladığı için sizlere başvurduk. Malumunuz Kosova'da henüz şartlar yeterli seviyede değil. Sizin gibi dost bir ülkenin yanımızda olduğunu bilmek bizleri güçlendirmektedir. Özellikle bunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. İyi ki varsınız. Bu katkılarınızdan dolayı Cansu ve ailesi de çok memnun. En temel dileğimiz olarak Allah'tan kızımıza da şifalar diliyoruz. İnşallah daha da sağlıklı olur" açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Emine LALE