Akın, “Birlik olalım”

Çerkezköy’ün siyaset ve emlak alanındaki tanınan isimlerinden Hüseyin Akın, önümüzdeki süreçte kurulması planlanan Kapaklı Emlakçılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile öncek

GÜNDEM 22.12.2013 12:56:00 0
 Akın, “Birlik olalım”
EMLAKÇILIK SEKTÖRÜNÜ HİÇE SAYIYORLAR
 
Kahve Ji’de düzenlenen yemek etkinliğinde emlakçılarla buluşan Hüseyin Akın, Kapaklı’nın ilçe olduğunu anımsatarak, “Çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’ya Emlakçılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kuruluşu için ilk adımı bugün atıyoruz” dedi. Emlakçıların ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü öne süren Hüseyin Akın, “Emlakçılık sektörünü hiçe sayıyorlar” dedi. Mesleğine aşık biri olduğunu ifade eden Akın, “Emlakçı deyip geçmeyin. 40 yıldır daire ve arsa sahibi olamayanlara emlakçılar olarak yön gösteriyoruz. Ama dışarıdan böyle görünmüyor. Kapaklı’da bu önyargıların ortadan kalmasını istiyorum. Buradaki herkes bu işten evine ekmek götürüyor. Ama birlik olursak, kenetlenirsek, Kapaklı’da emlak sektöründe daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.
 
 
SÖZ HAKKIMIZ OLSUN
 
Kaymakamlık ve Tapu Müdürlüğü’ne emlakçıların yaşadığı sorunları ilettiklerini ifade eden Hüseyin Akın, “Çerkezköy’de emlakçılar olarak fotokopi ile işlem başlatamıyoruz. Kimliklerinin aslı olmadan alıcı satıcı görmeden imza atmıyorlar. Bu durum bizi zor durumda bırakıyor. 21’inci yüzyılda bilim çağına geçtiğimiz bu dönemde insanlar binlerce kilometreden yol kat ederken, Çerkezköy gibi bir metropolde iki gün boyunca tapu işlemi yapmak zoruma gidiyor. Kapaklı’da birlik olalım ve beraber olalım. Derneği kuralım ve söz hakkımız olsun. Herkesin işi kolaylaşsın” diye konuştu.
 
BU İŞİ ONURUMLA YAPIYORUM
 
Kendisini kırmayarak yemeğe katılan tüm emlakçılara teşekkür eden Akın, “Kapaklı’da gerekli analizleri yaptık. Kurmayı planladığımız derneğimiz için yer de temin ettik. Yönetim kurulu üyelerimizi seçeceğiz. Artık kimse Çerkezköy ve Kapaklı’da emlakçılara ikinci sınıf muamelesi yapamayacak. Emlakçı demek insanın geleceği, insanın güvencesi demektir. Ben ekmeğimi bu işten kazanıyorum. 20 yıldır bu işe sevdalıyım ve bu işi onurumla yapıyorum. Yılbaşına kadar eksik evrakları tamamlayıp, resmi olarak derneğimizi kuracağız” dedi. Toplantı karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından son buldu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ