Ziraat Odası başkanları koordinasyon toplantısında bir araya geldi

Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yemekhane Salonu’nda önceki gün saat 9.30’da İl Müdürü Cevdet Soyak başkanlığında, bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 20.12.2013 17:19:00 0
 Ziraat Odası başkanları koordinasyon toplantısında bir araya geldi
ONAY BELGELERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI
 
Toplantıda Tarımsal desteklemeler, doğalgaz firmasının yapmış olduğu çalışmalar esnasında meydana gelen zarar- ziyanların tespiti ve bunların telafisinin nasıl olabileceği konularında bilgilendirmede bulunuldu. Tarımındaki son gelişmeler, İl Müdürlüğü’nün yaptığı ve gelecekte yapacağı çalışmalarda diğer zirai kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin önemi ve değerinin de ele alındığı toplantıda, tarım sigortası konusunun yaygınlaştırılması ve önemi, sigorta yaptırmayan üreticilerimizin karşılaşacağı problemler, yem ve gıda satışı yapan yerlerin onay belgelerini almaları ve konunun destekleme açısından önemi anlatıldı.
 
KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ
 
Toplantıda ayrıca Tekirdağ’da yetiştiriciliği yapılan buğday ve ayçiçeğinin verim ve kalite değerlerinin laboratuvar şartlarında araştırılması ve dışarıdan getirilen ürünlerle verim ve kalite farklılığı açısından değerlendirilmesi konuları görüşüldü. Toplantıların bir gelenek haline getirilip belirli zamanlarda farklı ilçelerimizde yapılması ve ilçelerimizin tarımsal üretimi ve sorunlarını hakkında bilgilerin düzenli olarak güncellenmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin devamlılığının sağlanarak problemlere yerinde ve etkin çözümlerin sağlanması konularında görüşüp tartışılarak katılımcılar bilgilendirildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ