Öğrencilere stresten kurtulmanın yolları anlatıldı

Çorlu’da İstanbul Aydın Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünce 12'nci sınıf öğrencilerine üniversite sınavı öncesi sınav stresinden kurtulma yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldÄ

GÜNDEM 20.12.2013 17:14:00 0
 Öğrencilere stresten kurtulmanın yolları anlatıldı
SEMİNER DÜZENLENDİ
 
Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Tiyatro Sahnesi’nde İstanbul Aydın Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Çorlu'da bulunan 12’nci sınıf öğrencilerine, üniversite sınav stresinden kurtulmanın anlatıldığı seminer düzenlendi. Eğitim Bilgi Uzmanı Süleyman Beledioğlu seminerde "Çok sayıda yurt içi ve yurt dışı seminerlerinde bulundum, 12’nci sınıf öğrencilerine üniversite sınavı stresinden kurtulmanın çözümlerini anlattım. Bugün de burada sizlere bu çözümleri anlatacağım" diye konuştu.
 
TÜRKİYE'DE MAALESEF YGS EĞİTİMİ VERİLMİYOR
 
Öğrencilerin iş ve üniversite hayatlarını yeteneklerine göre belirleyebileceğini ifade eden Beledioğlu, "Yetenekleriniz sizi daha üniversite hayatınızda daha başarılı kılacaktır. Hedef belirlemede yetenekler çok önemlidir. Başarı bir sonuç değil bir yöndür, sizin acil sorununuz sınav değil konuları öğrenmedir. Risk faktörü sizin öğrenmenizi etkiler, bu amaçla risk faktörüne dikkat edilmelidir. Haziran ayı geldiğinde bol bol konuları çalışmanız gerek. YGS sınavı ile siz başarınızı ölçemezsiniz çünkü Türkiye'de maalesef YGS eğitimi verilmiyor. YGS sınavı öncesinde sadece siz öğrenciler soru çözerek bu sınava hazırlanıyorsunuz, YGS sınavından sonra Haziran ayında yapılacak sınav öncesi sizlerin bol bol konu çalışması gerek" dedi. Soruların cevaplandırılmasının ardından sona eren seminerde İstanbul Aydın Üniversitesinin bazı materyalleri ve Üniversite hakkında bilgi broşürlerinin olduğu eğitim setleri dağıtıldı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN