Aydın Ilgaz, “Üretici olun”

Trakya Üniversitesi öğrencileri Hababam Sınıfı adlı eserinin duayeni Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz'la bir araya geldi.

GÜNDEM 19.12.2013 19:57:00 0
 Aydın Ilgaz, “Üretici olun”
ELİMİZDEKİ SICAKLIÐI BAŞKASINA VERMELİYİZ Kİ ELİMİZDE KALMASIN
 
Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı uygulama etkinliği çerçevesinde"Rıfat Ilgaz ile Anılar" adlı konferansa katılan Aydın Ilgaz konuşmasında gençlere "Bu ülkenin kalkınabilmesi için, elimizdeki sıcaklığı başkasına vermeliyiz ki elimizde kalmasın" dedi. Öğrencilere tecrübesi ve birikimini aktaran Ilgaz, gençleri üretici olmaya davet etti. Devlet Konservatuvarı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz ve birçok öğrenci katıldı.
 
CUMHURİYET TARİHİNDE TUTUKLANAN BİR ŞAİRİN OÐLUYUM
 
Hababam 50 Yaşında adlı belgeselin gösterilmesinin ardından konuşan Aydın llgaz, çocukluk döneminde ailece çok acılar çektiklerini dile getirdi. 1940'lı yıllarda babasının çıkardığı şiir kitabından dolayı tutuklandığı aktaran Ilgaz," Ben ona ilaç ve giysi taşıdım. Cumhuriyet tarihinde tutuklanan bir şairin oğluyum" dedi. Üretmeyen toplumların üreten toplumlardan satın almak zorunda kalacaklarına değinen Ilgaz, gençleri üretici olmaya davet etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ