Kubilay, “Önemli olan engelleri ortadan kaldırmak”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyesi 9 engelliye Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 2’şer adet dikey tarım aparatı verileceği belirtildi.

GÜNDEM 19.12.2013 19:52:00 0
 Kubilay, “Önemli olan engelleri ortadan kaldırmak”
GÜZEL İŞLER BAŞARDINIZ
 
Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerine 18 adet dikey tarım aparatı verilecek.  Yapılan açıklamada 9 üyeye 2’şer adet verilmesi planlanan aparatlarda çilek ekimi yapılacağı ifade edildi. Tarım aparatlarının verilmesiyle alakalı dernek binasında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, konunun dernek başkanı tarafından kendisine Ağustos ayında iletildiğini belirterek, “Başkanın bu konudaki talebini yerine getirmiş olduk. Önemli olan engelliler önünde bulunan engellerin kaldırılmasıdır. Dernek olarak çok güzel işler başardılar. Bu başarıların hayat bulmasında Çerkezköy Belediyesi’nin birçok hizmeti oldu. Belediye Başkanı Ali Ertem’e bu nedenle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
BAŞARACAKLARINA İNANIYORUM
 
Dikey tarımı desteklediklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Engelli kardeşlerimizin kullanacağı aparatlar için 9 bin TL ödeme kararı aldık. Başarılı olacaklarına inanıyorum. Türkiye’de ilk olan bu uygulamayı teknik yönden destekleyeceğiz. Devlet olarak el ele ve omuz omuza engellerin aşılıp, güzel bir dünyanın oluşturulması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız” dedi. Kubilay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ’a dikey tarım aparatları konusunda gerekli desteği vermesini konusunda talimat verdi.
 
SONUÇLAR ANTALYA’DA DEĞERLENDİRİLECEK
 
Kaymakam Metin Kubilay’ın destekleri nedeniyle kendisine teşekkür eden TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Türkiye Sakatlar Derneği’nin mevcut 63 şubesi, bizim çalışmalarımıza odaklandı. Nisan ayında Antalya’da Genel Başkanımız Şükrü Boyraz’ın da katılacağı toplantıda şubemiz tarafından yapacağımız dikey tarımın sonuçlarını değerlendireceğiz. Güzel sonuçlarla Antalya’ya gidebilirsek, diğer şubelerde de dikey tarım uygulamasına başlanacak” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ