Ertem, “Halk herşeyin farkında”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı 2014 yerel seçimleri çerçevesinde dün saat 15.00’da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 19.12.2013 19:47:00 0
 Ertem, “Halk herşeyin farkında”
MİLLETİN İŞLERİ İLE İLGİLENİYORSUNUZ
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, “Esnafımızın sıkıntılarını, istek ve taleplerini karşılıyorsunuz” dedi ve esnafın taleplerini ciddiye alması nedeniyle AK Parti heyetine teşekkür etti. Kamu kurum ve kuruluşlarına ve derneklere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise seçim öncesinde sivil toplum kuruluşlarına yıl içindeki ikinci ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Topumun önünde olmanın önemine dikkat çeken Demirbağ, “Milletin işleri ile ilgileniyorsunuz. Bu işler gerçekten çok zor. Bu çerçevede esnafımızın sıkıntılarını sizlerden duymak istedik” diye konuştu.
 
HERŞEY TÜRKİYE İÇİN
 
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ziyaretinde son günlerde yaşanan olaylara da değinen Alaettin Demirbağ, “Yaşanan gelişmeleri herkes takip ediyor. Hayırlısı ile hükümetimiz üstesinden uygun bir şekilde gelecektir. Herşey Türkiye için”  2002 yılından önce faizler yüzde 40 ila 60 arasındaydı. Hükümetimiz faizleri yüzde 5’e kadar düşürdü. Bu çerçevede değerlendirildiğinde AK Parti hükümeti esnafa fazlasıyla katkı ve değer vermiştir” ifadelerini kullandı.
 
HER CAMİANIN İÇİNDE ÇÜRÜK İNSANLAR OLABİLİR
 
Faizlerin Temmuz ayında yüzde 4.60’a kadar düştüğünü ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Faiz oranları bu kadar düşünce finans çevreleri ve uluslararası çevreler gezi olaylarını patlattı. Ardından bu rakamlar bir ay sonra tekrar yüzde 9’lara çıktı. O süreçten sonra hükümetimiz dimdik ayakta durdu. Kuzey Irak ile yapılan petrol anlaşmasından gelecek para Amerikan bankasına değil de Halk Bankası’na yatırıldı. Bunun ardından geçtiğimiz günlerde bu bankaya operasyon yapıldı. Başbakanımız yaptığı açıklamada eğer suçlu birisi varsa babamın oğlunu bile tanımam demiştir. Her camianın içinde çürük insanlar olabilir. Haksız kazanç ve kul hakkı yeniyorsa gereken yapılacaktır” açıklamalarında bulundu.
 
BORSA 50 MİLYAR TL DEÐER KAYBETTİ
 
Son zamanlarda yaşanan olayların Türkiye’de planlanan darbe için yapılan bir operasyon olduğunu öne süren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Halk Bankası olayı bu ülkenin menfaatlerini bitirmek için gerçekleştirilmiş bir olaydı. Bu olayların ardından borsa 50 milyar TL değer kaybetti. Türkiye’nin başarıları her zaman birilerini rahatsız etti. Amerika, Almanya ve İsrail bu ülkenin yükselmemesi için mücadele ediyor. İnşallah Türkiye, bu sorunlardan daha da güçlenerek çıkacaktır” dedi. Türkiye’de kamu bankalarının güçlü olmasını istemeyen bir kesimin olduğunu kaydeden Ali Ertem, “Bu bankalar devlet ve hükümet kontrolünde, ülkenin yürümesi için vardır. Özel bankaların çoğu dışarıdan gelecek talimatlarla Türkiye’ye zarar verecek her şeyi yaparlar. Hükümet devlet bankalarını geliştirdi. Türkiye’yi güçlü kılacak olan şey ise halkın desteğidir. Vatandaşlarımız artık eskisi gibi kendisine verilen hapı yutmuyor. Halk her şeyin farkında. Partimiz ayakta durmaktır. Seçimlerde yüzde 50’leri geçerek tekrar seçimleri alacağız” dedi.
 
DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ
 
Her zaman STK’larla birlikte çalışmaya gayret ettiklerini söyleyen Ali Ertem, “Bu süreçte sizden ve üyelerinizden destek bekliyoruz” dedi. Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın yanı sıra Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, Çerkezköy Belediye meclis üyesi aday adayları ile partililer de hazır bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ