Tuna, “Amacımız, manevi kalkınmanın önündeki engellerin tespitidir”

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından manevi kalkınmayı sağlamak adına dün saat 10.30’da Güneşler Otel’de İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 18.12.2013 16:20:00 0
 Tuna, “Amacımız, manevi kalkınmanın önündeki engellerin tespitidir”
KURUM TEMSİLCİLERİ KATILDI
 
İstişare Kurulu Toplantısı’na ilçedeki farklı kurumlardan temsilciler katıldı. Kahvaltının ardından Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak tarafındna Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Toplantıda İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, birincisi düzenlenen istişare toplantısının amacı hakkında bilgiler verdi. Yusuf Tuna, “İstişare Kurulu’nun oluşturulmasındaki amacımız ilçenin manevi kalkınma ve ilerlemesine engel sorunları ve çözümleri tespit etmektir.  Diğer bir konu ise din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve etkinliğini artırmak, birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak, camii dışı din hizmetleri sunulacak alanları araştırıp geliştirmektir. Çözüm bulma noktasında istişarelerde bulunarak en doğru çözümü ortaya koymaya çalışacağız. Kurulun oluşturulmasında belirlediğimiz her temsilcinin toplantıya katılmış olması bizleri sevindirdi.  Katılımın sağlanmış olması çalışmalarımızın verimli bir şekilde neticeleneceğinin işaretidir” dedi.
 
GENÇLİK VE AİLE KONUSUNDA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR
 
Müftü Yusuf Tuna’nın konuşmasından sonra İstişare Kurulu’nda görev alan üyeler şahsi fikirlerini belirtti.  NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulunu temsilen konuşan öğretim görevlisi Taha Aslanlı, gençlik ve aile konusunda büyük sıkıntılar yaşandığına işaret etti.  Aslanlı, “Çocuklarımız ve gençlerimiz telefon, internet ve sokak üçgeni içerisinde denetimsiz bir şekilde hayata başlamak durumunda kalıyor. Anne ve babası işte olan çocukların fenalığa bulaşmaması için kurulun bu konuda çalışmalar yapması uygun olur” dedi.  Hayırsever Serkan Karagöz de okullarında 110 engelli öğrenci bulunduğunu ve engelli çocuklara sahip olmanın özel bir durum olduğunu belirterek, “Psikolojik bakımdan desteğe ihtiyacı olan bu ailelerin değişik programlarla hayata adapte olmalarını sağlamamız gerekir” diye konuştu.
 
MEZHEPSEL FARKLILIKLAR GİDERİLMELİ
 
Ehlibeyt Dergâhı Alevi Dedesi Seyyit Sinan Boztepe ise kırsal ve mezhepsel farklılıkların yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğunu, bu ayrışmaya fırsat vermemek için mezhepsel farklılıkların inanca engel olmadığının topluma anlatılmasının çok uygun bir davranış olacağına işaret etti. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya da, anketler düzenleyerek tolumun hangi konuda daha fazla yara aldığının tespit edilmesinin doğru olacağına dikkat çekti. Çetinkaya,  “Özellikle Bağlık Mahallesi’nde yaşayan aileler oldukça uyumsuz bir hayat yaşamaktadırlar. Okula gitmesi gereken çocuklar sokaklarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Olaylara karışmaları bakımından en öncelikli mahalle olarak Bağlık’ın masaya yatırılması gerekmektedir” dedi.
 
EVLİLİK OKULU KURABİLİRİZ
 
Evlilik öncesi eğitiminin verilmesi bakımından ilçede bir okul kurulması gerektiğine vurgu yapan Kent Konseyi Üyesi Zeynep Akın’dan sonra söz alan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Ayhan Arslan, ömrünün son zamanlarını yaşamakta olan hastaların ziyaret edilmeleri ve yalnız bırakılmamaları konusunda da çalışmalar yapılmasının faydalı olacağına inandığını ifade etti. İstişare kurulu etkinliklerine Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Polat Bedir ise, yapılabilecekler konusunda her zaman duyarlı olacaklarını ifade etti.
 
İHL BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR
 
20 yıldır Çerkezköy’de böyle güzel bir çalışma yapılmadığına işaret eden İlçe Gençlik Şube Müdürü Metin Aysal ve maneviyatın gençler arasında yaygınlaştırılmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, yapılmaya çalışılan hizmetin yerinde ve çok doğru olduğunu sözlerine ekledi. İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı da gençliğin buhran yaşamamsı için İHL’nin bitirilmesinin gerektiğine vurgu yaptı. Program sonrasında Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen konuşan Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Evlilik Okulu ve Taziye Kabul Salonu yapımı konusunda ortaya atılan fikri Belediye Başkanına aktaracağını, uygun görülürse bu konuda çalışma başlatılacağını söyledi. Toplantıda, bir sonraki kurulun 27 Şubat tarihinde toplanmasına karar verildi.
 
Haber / Asim YAVUZ