Tatlıcı dükkanı üniversitede tez konusu oldu

Edirne'de Tatlı Konağı adıyla Hayrabolu tatlısı satan tatlıcının temizliği ve dekoru, üniversite öğrencilerinin tez konularına kadar uzandı.

GÜNDEM 17.12.2013 16:59:00 0
 Tatlıcı dükkanı üniversitede tez konusu oldu
EDİRNE'YE GELEN MİSAFİRLERİN GÖZDESİ HALİNE GELDİ
 
Yanında çalışanları ile dükkânında temizliği bir sorumluluk haline getiren Tatlı Konağı'nın sahibi Hakkı Urgancı, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından dükkânın temizliği ve dekoru ile tez konusu oldu. İçinde yüksek enerji barındıran malzemesiyle Edirne'ye gelen misafirlerin gözdesi haline gelen Hayrabolu tatlısı, sunumu ile de dikkat çekiyor. İçerisinde yumurta, irmik, peynir ve şeker barındıran bu eşsiz lezzet, soğuk kış günlerinde yemeklerden sonra Edirne'ye yolu düşenlerin vazgeçilmezi haline geldi. Mevsime göre sunumlar gerçekleştiren Urgancı, Hayrabolu tatlısı üzerine kış aylarında tahin ve tatlının üzerine konulan kaymakla sunumunu yaparken, sıcak yaz günlerinde ise tatlının sunumunu dondurma ile gerçekleştiriyordu. Yiyenlerin tekrar tekrar yediği tatlının satıldığı tatlıcı dükkânı da temizliği ve hijyeni ile misafirlerini oldukça etkiliyor.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN