Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dereköy Sınır Kapısı'ndaki fotoğrafları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1989 yılında İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarak çalıştığı dönemde, Bulgaristan'dan sınır dışı edilen Türk kökenli vatandaşları Derek?

GÜNDEM 16.12.2013 17:59:00 0
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dereköy Sınır Kapısı
FOTOÐRAFLARI YENİDEN İNCELİYORDUM
 
İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve yanındaki dönemin ekonomi uzmanı Abdullah Gül'ün, dönemin Kırklareli Valisi Kenan Güven, İl Emniyet Müdürü Naci Yurtman ve bazı yerel yetkililerin tampon bölgede yaptığı incelemeleri kare kare fotoğraflayan Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yayın yapan Günyüzü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Şenol Goncagül, fotoğraflarını İHA ile paylaştı. Tarihi gün ışığına çıkaran Gazeteci Şenol Goncagül, 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göç olduğunu ve İslam Bankası Başkanı'nın, göç ile ilgili olarak Kırklareli'nin Dereköy sınır kapısında incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, "1990 yılında açtığım "Fotoğraflarla Göç" haber fotoğrafları sergisinde teşhir ettiğim fotoğrafları yeniden inceliyordum. O sırada yanımda bulunan Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Konca, o fotoğraflardaki genç uzmanın fotoğrafına daha dikkatlice bakınca, o genç uzmanın, günümüzün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunun farkına vardı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün biyografisine dair araştırma yaptık ve o dönemde İslam Kalkınma Bankasında doçent ünvanı ile uzman olarak görev yaptığını anlayınca tarihe ışık tutacak önemli bir bilgi de netlik kazanmıştı" ifadelerini kullandı.
 
YASAK BÖLGEYE GİRDİM
 
Gazeteci Goncagül, fotoğrafları görünce o yılları tekrar yaşadığını dile getirerek, fotoğrafları çektiğini anlayan dönemin Kırklareli Valisi Kenan Güven'in kendisine tepki göstererek, 'Ne yaptığını biliyor musun sen? Diplomatik bir krize sebebiyet oldun. Ve az kalsın, kule nöbetçisi sana ateş açacaktı. Son anda engelledik' dediğini söyledi. Goncagül, "Sadece İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve yanındaki uzman Abdullah Gül, dönemin Kırklareli Valisi Kenan Güven, İl Emniyet Müdürü Naci Yurtman ve bazı yerel yetkililer için izin alınmıştı. Ben de, o arada karambolden yararlanarak, yasak bölgeye girdim. Bu fotoğrafları çektiğim, kule görevlilerince farkedilince de, koşarak, Türk sınırına geçtim. Orada bulunan Vali Kenan Güven, olay sonrasında bana, 'Ne yaptığını biliyor musun sen? Diplomatik bir krize sebebiyet oldun. Az kalsın, kule nöbetçisi sana ateş açacaktı. Son anda engelledik' demişti. Bu fotoğrafı görünce aklıma O Günler geldi" diye konuştu. 
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN