Yegin, “Zafer AK Parti’nin olacak”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Tuncay Yegin, dün saat 11.00’da Marmara Haber Gazetesi’ne yaptığı ziyarette 2014 yerel seçimleri süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 16.12.2013 16:07:00 0
 Yegin, “Zafer AK Parti’nin olacak”
KURUM ZİYARETLERİNE BAŞLADIK
 
AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladığı günden bu yana aralık vermeden birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Tuncay Yegin, “Seçim çalışmalarımıza ilçemizde görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek başladık. Daha sonra ilçe merkezinde, Kızılpınar’da ve Veliköy’de esnafımızı ziyaret ettik. Esnaf ziyaretlerini tamamladıktan sonra da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kendimizi ve projelerimizi anlatmaya gayret ettik. Şimdi de kurum ziyaretlerine başladık. Bu çerçevede ilk durağımız yeni yerine taşınan Çerkezköy Adalet Sarayı oldu” dedi.
 
HALA DEVAM EDEN ANKETLER VAR
 
AK Parti’nin Büyükşehir ve illerde adaylarını belirlediğini ifade eden Tuncay Yegin, “Ülke genelinde ilçelerde aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz süre zarfında Genel Merkezimiz tarafından temayül yoklamaları yapıldı fakat sonuçlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı” dedi. AK Parti Genel Merkez’in bir yandan da anket çalışmaları gerçekleştirdiğini dile getiren Yegin, “Hala devam eden anketler var. Genel Merkez’de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. İlçe Belediye Başkan Adaylarının ne zaman açıklanacağına dair net bir bilgi yok. Fakat önümüzdeki 2 hafta içinde açıklanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
ADAY BELLİ DEĞİL
 
Sosyal medyada AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nın belli olduğuna dair kulis haberleri adı altında bilgi yayılmaya çalışıldığını ifade eden Tuncay Yegin, “Bu tarz açıklamaların birileri tarafından maksatlı yapıldığına inanıyorum. Fakat kimsenin şüphesi olmasın ki AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı henüz belirlenmedi” dedi.  
 
SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİM
 
AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları içinde mevcut Başkan Ali Ertem’e karşı yaptığı eleştiriler hakkında da değerlendirmede bulunan Tuncay Yegin, “Başkanı eleştirmemin nedeni, diğer aday adaylarına karşı olan uslubunun yanlış olmasıdır. Fakat Genel Merkezimiz kendisini tekrar aday gösterirse, bu yola çıkarken söz verdiğimiz gibi kendisini sonuna kadar destekleyeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
 
AKAY’I TEBRİK ETTİ
 
Tuncay Yegin konuşmasının sonunda 15 Aralık Pazar günü yapılan ön seçimlerden zaferle ayrılan CHP’li Vahap Akay’ı tebrik ettiğini belirterek, “Kendisi için hayırlı olmasını diliyorum. Fakat aday kim gösterilirse gösterilsin, Çerkezköy Belediye Başkanlığı seçimlerini yine AK Parti kazanacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ