Tarihi ev tehlike saçıyor

Edirne'de çatısı çöken ve kullanılamaz hale gelen 2 katlı tarihi ahşap bina, yıkılma tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor.

GÜNDEM 15.12.2013 17:31:00 0
 Tarihi ev tehlike saçıyor
Şimdiye kadar yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade eden Mahalle Muhtarı Necmettin Ersaçmış, "Burası kontrollü olarak yıkılmazsa birinin üzerine çökecek" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
BAŞVURULARIMIZ SONUÇSUZ KALDI
 
Edirne’nin en eski yerleşim alanı olan Dilaverbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki 2 katlı ahşap ev yol üzerine yıkılma tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Belediye ekiplerince çevresi tahtalarla kapatılan ve üzerine yıkılma tehlikesini içeren bir tabela konulan ahşap ev, her geçen gün yola doğru kayarak tehlikeli bir hale geldi. Mahalle sakinleri tarihi tescili olduğu için dokunulmayan binanın her an yıkılabileceğinden endişe ediyor. Çevresinde 3 ilköğretim okulu ve kız yurdu bulunan binanın şiddetli bir rüzgarla yerle bir olacağını kaydeden Mahalle Muhtarı Necmettin Ersaçmış, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade etti.
 
TEDBİR ALINMALI
 
Ersaçmış, "Mahallemizde 15 kadar tarihi tescilli ve kullanılmayan bina var. Bunlardan en kötü durumda olanı artık yola doğru yıkılma tehlikesi yaratıyor. Üzerinde tabela olmasına karşın kimse dikkat etmeden yanından geçiyor. Her an yıkılma tehlikesi olduğundan bir cana mal olabilir. Bunun bir an önce kontrollü olarak yıkılması ya da başka bir şekilde tedbir alınmasını istiyoruz" dedi. Bina sahibinin Ankara'da yaşadığını ve yıkılması için verilen dilekçelere rağmen Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun herhangi bir karar vermediğini kaydeden Ersaçmış, "Bina birinin üzerine yıkılacak diye çok korkuyoruz" diye konuştu. Mahalle sakinleri de binanın çok eski ve tarihi özelliğini yitirdiği için artık yıkılması gerektiğini söyledi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ