Molla için gıyabi cenaze namazı kıldılar

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i Islami Hareketi Genel Sekreteri Abdülkadir Molla için Edirne’de gıyabı cenaze namazı kalındı.

GÜNDEM 13.12.2013 18:15:00 0
 Molla için gıyabi cenaze namazı kıldılar
ÇOK SAYIDA CAMİ CEMAATİ KATILDI
 
Dünya kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen 1971 yılındaki bağımsızlık savaşında Pakistan’la işbirliği yaparak 381 Bangladeşli'nin ölümünden sorumlu tutulan Abdülkadir Molla idam edildi. Molla’nın idam edilmesi tepkiyle karşılandı. Bu kapsamda Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi, Abdülkadir Molla için Eski Camii’de gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda cami cemaati katıldı. Cami önünde toplanan dernek üyeleri bir basın açıklaması yaptı.
 
ALLAH’IN LANETİ ABD’NİN VE ISRAİL’İN ÜZERİNE OLSUN
 
Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Dış Ilişkiler Komisyonu Başkanı Haki Luma yaptığı açıklamada Abdülkadir Molla’nın Bangladeş’in kukla hükümeti tarafından idam edildiğini söyledi. Bangladeş’te Müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsveddelerinden oluşan kukla bir hükümetin iş başında olduğunu belirten Luma, "Allah’ın laneti bu hükümetin arkasındaki güçlere olsun. Allah’ın laneti yeryüzündeki tüm zulümlerin arkasında yer alan ABD’nin ve Israil’in üzerine olsun." dedi. Dernek üyelerinin basın açıklaması "İslam ümmeti bizi bekliyor, İslam Birliği kurulacak" sloganları ve tekbirlerle son buldu.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN