Ertem, “Geçmişle bağımız kopmamalı”

Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan Osmanlıca Kursu devam ediyor. Kurs Hocası Cemil Aydın ve kursiyerler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret ederek düzenlenen kurs için kendis

GÜNDEM 13.12.2013 18:06:00 0
 Ertem, “Geçmişle bağımız kopmamalı”
OSMANLICA OKUMAYI ÖÐRENDİLER
 
Dün saat 14.30’da Osmanlıca Kursu Hocası Cemil Aydın, beraberindeki Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Kurs Hocası Cemil Aydın, kursiyerler Tekin Güldal, Kenan Çetin, Rüveyda Akbaş, Duran Pekdemir ve Semra Özen, kursu düzenlediği için Başkan Ertem’e teşekkür etti. Kursa katılanların Osmanlıca’yı okumaya başladıklarını belirten Cemil Aydın, “Yaşı 40’ın üzerinde olmasına rağmen kursiyerlerimiz kısa zaman zarfında Osmanlıca’yı okumaya başladı. Bu hızlı öğrenme nedeni ile kursiyerlerimize Kuran-ı Kerim’in Osmanlıca mealini dağıttık. Çok faydalı olduğuna inandığımız kursu düzenlediğiniz için size teşekkür ediyoruz” dedi.
 
GEÇMİŞİMİZİ DAHA İYİ BİLİP TANIMA İMKÂNI BULACAÐIZ
 
Kurs hocası ve kursiyerleri makamında ağırlayan Belediye Başkanı Ali Ertem, geçmişle bağların koparılmaması için Osmanlıca’nın bilinip öğrenilmesinin önemli olduğuna işaret etti. Ertem, “Osmanlıca bu gün kullandığımız dilin farklı yazılışıdır. İçerisinde Arapça ve Farça kelimeler bulunmaktadır. Buna rağmen Kuran-ı Kerim’i az da olsa bilenler için Osmanlıca’nın öğrenilmesi çok daha kolaydır. Büyüklerimiz Osmanlıca bir metin gördüklerinde bunu yerden kaldırıp, öpüp başlarına korlardı. Bu onların yazıya  verdikleri değerin bir işaretidir. Bu gibi kurslar sayesinde geçmişimizi daha iyi bilip tanıma imkânı bulacağız” diye konuştu. Daha sonra kurs hocası Cemil Aydın, Başkan Ali Ertem’e Osmanlıca dergi ve Osmanlıca Kuran-ı Kerim meali hediye etti.
 
Haber / Asim YAVUZ