Koçak, “Adam gibi ücret istiyoruz”

Asgari ücrete yüzde 3 oranında zam öngörülmesi, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından eleştirildi.

GÜNDEM 11.12.2013 19:59:00 0
 Koçak, “Adam gibi ücret istiyoruz”
ADAM GİBİ BİR ASGARİ ÜCRET İSTİYORUZ
 
Asgari ücretin 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artırılması konusunda yapılan açıklamaları eleştiren Murat Koçak, dün saat 15.00’da sendika binasında basın açıklaması yaptı. Asgari ücretin 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artırılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Koçak, “Bu ne demek biliyor musunuz?  Bir simit parası bile değil. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.  Kimsenin de bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Zaten mevcut asgari ücret günlük 26,79 TL’dir. Bir köleye verseniz kabul etmez. Ama biz ne yaparsak yapalım, ne kadar itiraz edersek edelim, işverenle hükümet birleşiyor, bunu bize dayatıyorlar” dedi.
 
AMACIMIZ HAKLARIMIZI KORUMAK
 
Hükümetin milyonlarca işçiyi kölelik koşullarında çalışmaya mahkum ettiğini ifade eden Koçak, “Biz adam gibi bir ücret istiyoruz. Ücret adaletsizliğinin giderilmesi hususunda da en düşük memur için verilen bin 600 TL’yi, işçiye de istiyoruz. İnsan gibi çalışıp insan gibi yaşamak istiyoruz. Bizim amacımız hak ve özgürlüklerimizi korumak ve geliştirmektir. Ekmeğimizi büyütmektir. Hakça paylaşmaktır. Adaletli bir ücret, İnsan onuruna yaraşır bir çalışma sağlamaktır” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ