Ünlü yazar, Orion’da kitapseverlerle buluştu

Genç Yazar Ramis Çınar, Çorlu’da 4’üncü Çorlu Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen imza gününde kitapseverlerle buluştu.

GÜNDEM 10.12.2013 15:09:00 0
 Ünlü yazar, Orion’da kitapseverlerle buluştu
KİTAPSEVERLERLE BİR ARAYA GELDİ
Çorlu Kitap Fuarı'nın konukları arasında bu yıl Ramis Çınar da yer aldı. Orion AVM'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çorlu Kitap Fuarı'nda Naşide Gökbudak, Murat Güloğlu ve Banu Avar gibi ünlü yazarlar imza günü ve söyleşilere katılırken Ramis Çınar da kitapseverlerle buluştu. Çorlu Kitap Fuarı'nın 3’üncü gününde gerçekleştirilen imza gününde kitapseverlerle bir araya gelen Ramis Çınar, okurlarının "Söylenmemiş Sözler" ile "Savaş ve Ayrılık" adlı romanlarını imzaladı.
 
 İLK ROMANIM 2009 YILINDA YAYINLANDI
Kitapseverlerle sohbet eden Ramis Çınar, basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı. Çınar, "4. Çorlu Kitap Fuarı'nın üçüncü gününde kitapseverlerle beraberiz. Kitap fuarına büyük bir ilgi var. Okurların ilgisi de yoğun. Bilindiği gibi imza günleri okur ve yazar buluşmalarına sahne olur. Ben de bugün burada okurlarımın kitaplarını imzalayıp onlarla sohbet ediyorum. Onların kitaplarımla ilgili görüş ve yorumlarını da alıyorum. Daha önce hiç görmediğiniz, sesini duymadığınız okurlarla ortak bir duygu ve düşünceyi paylaşmak çok güzel. Farklı konulara sahip iki romanım da farklı okuyucu gruplarından ilgi görüyor. İlk romanım ‘Söylenmemiş Sözler’ 2009 yılında yayınlanmıştı. Hemen hemen herkesin yaşayabileceği buruk bir aşk hikâyesinin anlatıldığı bu kitabı okuyanlar, anlatımının ve kurgusunun çok akıcı olduğunu söylüyorlar. Ekim 2012'de, yani Balkan Savaşları'nın 100. yıl dönümünde yayınlanan "Savaş ve Ayrılık" ise adından da anlaşılabileceği üzere, gerçek hikâyelerden hareket edilerek yazılmış, savaş ve göç zamanlarını konu olan tarihsel bir dönem romanı" dedi.
 
FUARIN DEVAMINI DİLİYORUM
Trakya'da Rumeli kökenli insanların fazla olması sebebiyle ‘Savaş ve Ayrılık’ kitabına daha büyük ilginin olduğunu söyleyen Çınar, "Göçü yaşayanlar ve büyüklerinden göç hikâyeleri dinleyenler de kendi hikâyelerini benimle paylaşıyorlar. İnsanların köklerine ve geçmişlerine bağlı olduklarını görmek de beni ayrıca mutlu ediyor. Ben de Çorlu Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle birlikte olmaktan dolayı son derece memnunum. Bu tür organizasyonların önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ