Başbakan, fişleme iddialarına Çerkezköy’den cevap verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trakya Turu’nun ikinci gününde saat 13.30 sıralarında Çerkezköy’e geldi. Kapalı Pazar Yeri yanında hazırlanan miting alanını dolduran binlerce kişiye seslenen Başbakan Er

GÜNDEM 8.12.2013 15:33:00 0
 Başbakan, fişleme iddialarına Çerkezköy’den cevap verdi
Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Tekirdağ’daki programının ardından helikopterle Çerkezköy’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Çerkezköy ziyaretinde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti. Kapalı Pazar yeri yanında hazırlanan 5 bin metrekarelik alanda halka seslenmeden önce Bakanlar, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile birlikte halkı selamladı. 
 
318 MİLYON TL’LİK YATIRIM HİZMETE SUNULDU
Toplu açılış töreni ile Çerkezköy Belediyesi’nin otogar binası, yeraltı otoparkı, çevre düzenlemesi, yol yapımı, Engelli Konaklama Merkezi, Kent Konseyi Binası ve 12 yatırımı hizmete alacaklarını ifade eden Erdoğan, “Çerkezköy Belediyesi’nin yaklaşık 15 milyon TL tutarındaki yatırımını hizmete sunacağız. TOKİ tarafından yapılan 16 derslikli lise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşa ettirilen 179 derslik, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan anaokulları resmi açılışlarını da bugün burada yapıyoruz. Köydes kapsamında yapılan asfalt ve isale hattı işlerini, Kızılpınar Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Şehitlik Anıtı ve Kültür Merkezi, Veliköy Belediyesi tarafından inşa ettirilen 160 konut ve çevre düzenlemesini de bugün hizmete alıyoruz. 1885'ten beri hizmet veren Çerkezköy Gar binasını restore ettik. Onun açılışını da bugün yapıyoruz. Bu kamu yatırımları yanında özel sektör tarafından ilçeye kazandırılan 16 yatırımı da resmen hizmete açıyoruz. Toplamda eski parayla 318 trilyon liralık bu yatırımlar Çerkezköy’e 856 kişilik istihdam kazandırdı” dedi.
 
EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ, İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ
Tekirdağ ve ilçelerinde toplam 1 milyar 2 milyon TL’lik yatırımı hizmete aldıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Tüm bu yatırımların Çerkezköy'e hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Miting alanını dolduran binlerce Çerkezköylünün "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarına Başbakan Erdoğan da "Bizler sizlerle gurur duyuyoruz" diye karşılık verdi. İstismar değil hizmet siyaseti yaptıklarının altını çizen Erdoğan, “Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetktar olmaya geldik. Biz hizmetimizle anılacağız. Ziya Paşa'nın güzel bir sözü var. ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Biz eserlerimizle anılacağız” dedi. Miting alanını dolduran binlerce Çerkezköylü’ye seslenen Erdoğan, “Gençler bunu yaşamadı. Biz onlara bunları yaşatmadık ama biz yaşadık. Biz, okula giderken kitaplarımızı bile bulamazdık, öyle mi? Bizim jenerasyon bunu bilir, hatta okulumuzda bir teksir kağıdı ile teksir makinelerinde hazırlanan notlarla derslerimizi yapardık. Ağabeylerimiz parayla bile bize bunları satmazlardı. Biz bunları yaşayarak, buralardan geldik. Dedik ki, çocuklarımıza bunu yaşatmayacağız. Onun için okullar açılırken, sıraların üzerinde birinci hamur kâğıttan ücretsiz olarak kitapları sıralara koyduk mu? Yavrularımız okula başlarken kitaplarını buldular mı? Peki bugüne kadar gelenler bunu neden yapmadı? Biz kırtasiyeci dükkânına giderdik orada bile kitabı bulamazdık, sıraya girerdik, kitabı bulamazdık. Ama şimdi artık böyle bir dert yok. Kitaplar sıraların üzerinde, okullar açılırken Türkiye'nin dört bir yanında, en ücra köşede herkes kitabını buluyor. Bununla kalmadık, şu anda okullarda bakıyorsunuz, ilköğretimde, hepsinde, ortası dahil, şimdi lise, erkek öğrenci, kız öğrenci, burada da kendilerine desteğimizi veriyoruz” diye konuştu.
 
BAŞÖRTÜ SORUNU KALDI MI?
AK Parti dönemöinde öğrencilere verilen burs ve kredi miktarını da arttırdıklarını söyleyen Erdoğan, “1 milyon 250 bin öğrenciye burs ve kredi veriyoruz. Bundan öncekiler neden yapmadı. Neden veremedi? Onlar ancak yolsuzlukla meşguldü. Biz hortumları kestik. Okulları inşa etmeye devam edeceğiz” dedi. Muhalefetin, kendilerine adeta linç mekanizması uyguladığını söyleyen Erdoğan, “Yavrularımız arasında ayrım yaptılar. 'Sen meslek liselisin, sana katsayı' demek ne demek? O da imtihana giriyor, o da imtihana giriyor. Niye meslek liseliye katsayı uyguluyorsun? Yıllarca meslek liselerinde okuyan yavrularımız ayrımcılığa tabi tutuldu. 'Sen başörtülüsün, giremezsin' dediler. Sokmadılar okullara. Öyle mi? Ne olurdu gitseydiler? On binlerce, yüz binlerce yavrularımız okumadan, eğitim öğretimden mahrum edildiler. Bu zulüm değil miydi? Sabrettik. Katsayılar kalktı mı? Kalktı. Şimdi yarış başladı ve artık yavrularımız istedikleri üniversiteye gitme şansını yakaladı. Başörtü sorunu kaldı mı? Artık kızımız istediği okula gidebiliyor mu? Ne oldu? Parçalandık mı? Bölündük mü? Türkiye normalleşti, normalleşti. Artık benim başörtülü kızım da başı açık kızım da el ele, omuz omuza okullarda yürüyor. Millet olma şuuru budur. Biz bunu yaptık” ifadelerini kullandı.
 
TÜM BÜYÜKŞEHİRLERDE ŞEHİR HASTANESİ OLACAK
AK Parti olarak "tek millet" anlayışı ile hareket etiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Burada Türk’ü de var, Kürdü de var, Lazı da var, Çerkezi de var, Gürcüsü de var, Romanı da var. 36 etnik unsur var. Diyoruz ki, hep beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu çatı altında toplandık” diye konuştu. Başbakanın konuşması sırasında AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetiminden İrfan Ak’ın oğlu İrfan Emirhan Ak, Başbakan Erdoğan’a Türk Bayrağı hediye etti. Bayrağı elinde dalgalandıran Erdoğan yola çıkarken "Tek bayrak" dediklerini anımsatarak, “Bayrağımız tek. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin sembolü. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Onun için ne dedik, 'tek vatan' dedik ve vatanımızın üzerinde kimseye operasyon imkanı vermeyiz. 'Tek devlet' dedik” dedi. Sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye’de doktor açığının olduğunu ifade ederek “Sağlık Meslek Liseleri kuruyoruz. Tıp Fakültelerini destekliyoruz. En kısa zamanda doktor açığını da kapatacağız” dedi. Şehir hastaneleri ile ilgili de konuşan Erdoğan 15 şehir hastanesinin temelini atmaya başladıklarını, Ankara ve İstanbul’da 2’şer, diğer büyükşehirlerde birer olmak üzere tüm büyükşehirlerde şehir hastanesi olacağını söyledi. 
 
YAPILAMAZ DEDİLER, GELDİK VE YAPTIK
Konuşmasının devamında CHP’li Tekirdağ Belediyesi’ni eleştiren Erdoğan, “Sahil rezalet durumda. Ergene ile ilgili belediyeler hiçbir şey yapmadı. Ergene ile ilgili ilk adımı biz attık. Haliç’i nasıl temizlediysek Ergene’yi de öyle temizleyeceğiz. En kısa zamanda Ergene pırıl pırıl akmaya başlayacak” dedi. Marmaray’ın 153 yıllık bir rüya olduğunu söyleyen Erdoğan, “Yapılamaz dediler, geldik ve yaptık. İnandık, azmettik ve boğazın 62 metre derinliğinde Marmaray’ı yaptık. Sağlık alanında 17 ambulans helikopter, 4 jet ve paletli ambulansla hastaları ülkenin bir ucundan bir ucuna sevk edebilir hale geldik. Bizden önce 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz bunun üstüne 17 bin kilometre ilave bölünmüş yol yaptık. Yol olmadan, su olmadan medeniyet olur mu? Yol, su olsun ki medeni olasın. Suyu biz getiririz, CHP getiremez. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’den aldığım zaman İstanbul susuzdu. İstanbul’u bir yılda suya kavuşturduk. 2 yılda da dağları delip İstanbul’a su taşıyarak bu sorunu tamamen çözdük” dedi. Alternatifler ürettik. Dertli olacaksın. Dertli olmadan bunlar olmaz. Bunların böyle bir derdi yok. Bunların derdi hakaret. Erdoğan'a hakaret etsinler, bunların ismin ağzıma almayacağım. Onlar varsın hakaret etsin, bizim sağ olsun avukatlarımız takip ediyor, bol bolda mahkeme kazanıyorum. Kazandığım mahkemelerin neticesinde İstanbul veya Ankara'da bir meydanda, Fakir Fukara garip guraba ile aldığımız tazminatları değerlendiririz. Baya oldu hepsini açıklayacağım ama biraz daha sabır” ifadelerini kullandı.
 
30 MART BİR MİLAT OLSUN İSTİYORUM
Marmaray’ın güneyinde otomobiller için bir tüp geçit yapılacağını söyleyen Erdoğan “Bu tüp geçit 2015’te bitecek. İstanbul’ün üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapıyoruz. O köprünün de direkleri 95 metreyi buldu. Üçüncü köprüyü 2015’in sonuna doğru bitirmiş olacağız. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte boğazdan 5 geçiş olacak. Demiryollarında da Tekirdağ’da limandan Muratlı’ya kadar olan kısım bizim dönemimizde yapıldı. Size hizmet edenle yürüyün. Toplumlar layık oldukları idare ile idare olunurlar. 30 Mart bir milat olsun istiyorum. Tekirdağ için bir değişim ve dönüşümün başlangıcı olsun. Yerel yönetimle merkezi yönetim dayanışması inşallah Tekirdağ ve tüm ilçelerinde başarıyı getirir” diye konuştu. Trakya’ya 10 milyar TL’lik yatırım yapacaklarını söyleyen Erdoğan, bunun 3.2 milyar TL’sinin Ergene projesi için kullanılacağını kaydetti. “Ana muhalefetin genel müdürü halen dışarıdan hayvan ithal ediyoruz diyor” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Kurbanla ilişkisi olmadığı için bunları bilmiyor. Bizde 2 kurbandır dışarıdan kurban ithalatı yok. İhracata hazırlanıyoruz. Süt hayvancılığında ve et hayvancılığında Türkiye kendi kendine yetme noktasına geliyor. Muhalefetin yaptığı hep iftira kampanyası. Madem çevrecisiniz Ergene’yi görmüyor musunuz? Gelip Ergene’nin halini görün. Orayı görmezler ama çalışanı durdurmaya çalışırlar” dedi.
 
BÖYLE BASIN ÖZGÜRLÜÐÜ OLUR MU?
2004 yılında MGK kararlarının basına yansımasına sert tepki gösteren Erdoğan, “Bakın bu ara yine bir kampanya. Ne diyor? Bizim fişleme yaptığımızdan bahsedenler var. Bize güvenenler, bize inananlar, bizim böyle bir derdin içinde olmadığımız bilirler. Ancak bakın buradan açık söylüyorum, bu kampanyayı yürütenler, içeride ve dışarıda eğer bunları biz açıklamaya başlarsak ülkemizde yer yerinden oynar. Niye bunu söylüyorum? Devletin gizlilik esasına dayalı olan sırları vardır. Bu sırları da mı biz birileriyle paylaşacağız? Böyle bir şey olabilir mi? MGK toplantılarındaki çalışmaları biz birileriyle mi paylaşacağız? Ama içeride ihanet içinde olan birileri kalkıp bunu dışarıya servis ediyorlar da dışarıda birileri de ben köşe yazarıyım deyip bunu birileriyle paylaşarak yapıyorsa bunun hesabını yargı sorar. Çünkü bizim Anayasamızda da bunlar var, yasalarda da bunlar var. Şu anda başbakanlık ve MGK ve MİT de suç duyurusunda bulundu. Neymiş basın özgürlüğü. Ne basın özgürlüğü ya, böyle basın özgürlüğü olur mu? Nasıl sen devletin bu noktadaki sırrını ifşa etmeye kalkarsın? Üzerinde gizlilik damgası, sen bunu kalkacaksın ifşa edeceksin. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü” diye konuştu.
 
DEVLETİN DE MAHREMİ VARDIR
Şiir okuduğu için cezaevine girdiğini anımsatan Erdoğan, "Devletin de mahremi vardır, ailelerin de mahremi vardır. Buna dokunduğunuz anda yargı gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı gereğini yapmıyorsa, anayasal suç işlemektedir. Bu bakımdan bizler şu anda bu süreçle ilgili elimizden geleni yapacağız çünkü ülkemizin birliğini, beraberliğini, ayağa kalkınışını bozmaya kimsenin hakkı yoktur buna fırsatta vermeyeceğiz" dedi. Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, kendisine eşlik eden bakanlar, Vakıflar Genel Müdrü Adnan Ertem, milletvekilleri, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel ve protokol üyeleri ile birlikte yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından mitinge katılan vatandaşlara satranç takımı dağıtan Başbakan Erdoğan, Çerkezköy’deki programın ardından helikopterle Çorlu’ya hareket etti. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile poz veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ertem ile birlikte “Ergene Hayata Dönüyor” projesini inceledi. Ali Ertem’in hizmetlerini beğenerek takip ettiğini belirten Bakan Eroğlu “Sana olan güvenimiz ve desteğimiz tam” derken, Ertem de “Siz değerli büyüklerimizin de desteği ile elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diyerek Eroğlu’na teşekkür etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy programı dolayısıyla başbakanlık özel korumalarının yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda polis de takviye gönderildi. Miting alanının etrafındaki minaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.
 
BAŞBAKAN ERDOÐAN’I DİNLEMEYE BİNLERCE ÇERKEZKÖYLÜ AKIN ETTİ
Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan, Cevdet Erdöl, Türkan Dayaoğlu, İdris Güllüce, Harun Karaca, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Çorlu Belediye Başkan adayı Özlem Yemişçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Tekirdağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir,  Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ömer Tüfekçi, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı AK Parti Belediye Başkan aday adayları, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil,  AK Partili İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, Ercan Çorbacı, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Bony Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Çerkezköy’lü hayırseverler Serkan ve Müjgan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, partililer ve binlerce vatandaş katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ - Asim YAVUZ