NKÜ ve ÇEMYO rehber öğretmenlere tanıtıldı

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu tarafından NKÜ ve ÇMYO’nun tanıtımı çerçevesinde dün saat 10.30’da program düzenlendi.

GÜNDEM 6.12.2013 18:10:00 0
 NKÜ ve ÇEMYO rehber öğretmenlere tanıtıldı
OKULUMUZ SAYGIN VE TALEP EDİLMEKTEDİR
Çerkezköy ve Saray’da eğitim veren ortaokul ve liselerin rehber öğretmenlerinin katıldığı tanıtım programı ÇEMYO’da yapıldı. Yüksek Okul Müdürü Ercan Buluş’un nezaret ettiği tanıtım programına 35 rehber öğretmen katıldı. Namık Kemal Üniversitesi’ni tanıtan slâyt gösterisi sonrasında konuşan ÇEMYO Müdürü Ercan Buluş, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun, gerek eğitim-öğretim niteliği, gerekse sosyal etkinlikleri itibariyle Tekirdağ Bölgesi’nin saygın ve talep edilen yüksek okulları arasında yer aldığını belirterek,“Tanıtım toplantımızın daha geniş kapsamlı ve lise öğrencilerine yönelik olmasını düşünmüştük. Ancak kısa zaman zarfında bunun gerçekleşmesi zor olacağı için bu çalışmamızı rehber öğretmenlerimize yönelik tertip ettik” diye konuştu. 
 
SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDA
Program, ÇEMYO Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir’in, ÇEMYO ve NKÜ hakkında öğretmenleri bilgilendirmesi ile devam etti. Genç bir üniversite olmasına rağmen kısa zamanda çok büyük gelişmeler sağlayan NKÜ’nin sayılı üniversiteler arasında yerini aldığını belirten Özlem Berkdemir, “Üniversitemiz kültürel etkinlikler, barınma, beslenme, sağlık, burs, spor, gibi hizmetleriyle her geçen gün eğitim ve öğretim konusunda hızla mesafe kat etmektedir.  Ziraat, Mühendislik, Fen Edebiyet, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitüleri, Sürekli Eğitim, Sağlık Uygulama ve Araştırma, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri, Sağlık Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksekokulları ve Meslek Yüksek Okullarıyla her geçen gün kendini yenileyen üniversitemizde öğrencilerin eğitime dair düşledikleri her şeyi bulmak mümkündür” dedi.
 
İŞ YAŞAMINI KENTLE BÜTÜNLEŞTİRYORUZ
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulunun Trakya Üniversitesi bünyesinde 1994-1995 eğitim öğretim yılında Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve Tekstil Programları ile eğitime başladığını sözlerine ekleyen Berkdemir, “2006 Yılında NKÜ’nün kurulmasından sonra Namık Kemal Üniversitesi kapsamına alınıp Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu olarak yeniden yapılanmıştır. Uygulamalı eğitimi teşvik ederek çağın gereksinimlerine uygun nitelikte, özgüveni gelişmiş, kendisi ve ülkesiyle barışık meslek elemanları yetiştirerek iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayan ÇEMYO’nun temel yaklaşımı; eğitim ve öğretimi iş yaşamına taşımak ve kentle bütünleşmek olmuştur. Ders ve uygulamalar kapsamında olmak üzere, öğrencilerin yoğun emek ve çabaları öğretim elemanlarının rehberliği ile çok sayıda bilimsel kültürel ve sosyal faaliyete dönüşerek kentle paylaşmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ