Erdoğan, “Tekirdağ’da miladı AK belediyecilikle yapalım”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 ilin belediye başkan adayını açıkladığı İstanbul Mitingi’nde AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Mus

GÜNDEM 5.12.2013 19:07:00 0
 Erdoğan, “Tekirdağ’da miladı AK belediyecilikle yapalım”
7 BÜYÜKŞEHİR VE 14 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI
AK Parti, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için 2014 yerel seçimlerinde Mustafa Yel ile yarışa girecek. Bugüne kadar 47 ilin Belediye Başkan Adaylarını açıklayan Başbakan Erdoğan, dün de Tekirdağ Büyükşehir’in aralarında bulunduğu 7 büyükşehir ve 14 ilin Belediye Başkan Adayını açıkladı. Çerkezköy ve diğer ilçelerin de yer aldığı Tekirdağ tanıtım filminin sunumunun ardından konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Raylı sistemleri görüyorsunuz. Bunlar hep Tekirdağ’a bizim getirdiğimiz yatırımlardır. Eğitimden sağlığa, adaletten eğitime ulaşımdan enerjiye özellikle raylı sistemde Tekirdağ Limanı’ndan Muratlı’ya kadar tüm oralardaki raylı sistemleri biz inşa ettik. Başta Çorlu olmak üzere tüm ilçeleriyle attığımız adımlar var. Fakat Büyükşehir Belediyesi olarak diyoruz ki ‘miladı ak belediyecilikle yapalım’” ifadelerini kullandı.
 
ÇORLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZLEM YEMİŞÇİ
Mustafa Yel’in şuanda belediye başkanlığına başladığını, Genel Sekreter olarak bu zamana kadar Tekirdağ’da bu işi yürüttüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, “Altyapı hazır. Şimdi biz Tekirdağlı kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı açıklamasının ardından bir sürpriz yapan Başbakan Erdoğan, “Tekirdağ Merkez’den sonra en büyük ilçesi olan Çorlu’daki aday adayımızı da tanıtıyorum” diyerek, Çorlu Belediye Başkan Adayı’nın Özlem Yemişçi olduğunu söyledi. Mustafa Yel ve Özlem Yemişçi’nin adaylıklarının açıklanmasının ardından Tekirdağ milletvekilleri ve Tekirdağ il başkanı sahneye çıkarak beraberlik mesajı verdi. Başbakan Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Çerkezköy ziyaretinde de AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayını açıklaması bekleniyor.
 
Haber / Asim YAVUZ