Çetinkaya, “Ankara’da engellerle karşılaştık”

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 45 dernek üyesinin katıldığı Ankara gezisini değerlendirdi.

GÜNDEM 5.12.2013 11:30:00 0
 Çetinkaya, “Ankara’da engellerle karşılaştık”
MOZOLEYE ÇELENK KOYDUK
Geçtiğimiz gün saat 22.00’da Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Anıtkabir’i ziyarete gittiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Hayrettin Çetinkaya, geziye dair değerlendirmelerde bulundu. Ankara gezisinde Anıtkabir ve TBMM’yi ziyaret ettiklerini belirten Çetinkaya, “Pazartesi günü saat 09.00’da Anıtkabiri ziyaret ettik. Bizimle birlikte İstanbul Gazi Osman Paşa Sakatlar Derneği üyeleri de Ankara gezisine kaktıldı. Askeri erkânla birlikte Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduk. Bu bizim için çok onur verici bir durum oldu. Akabinde Anıtkabir Müzesini gezdik. Misakı Milli anı defterine engelli arkadaşlarım adına günün mana ve önemini belirten anımızı yazdım ve imzaladım. Anıtkabir gezimiz saat 12.30’a kadar devam etti” dedi.
 
ASANSÖR BOZULUNCA SIKINTI YAŞADIK
Anıtkabir’de merdiven asansörünün ağır hareketi ve bozulması nedeni ile tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarının sıkıntı çektiğine işaret eden Çetinkaya, “Anıtkabir’de böyle bir sıkıntının tarafımızdan yaşanmış olmasına üzüldük. Kararların alındığı en büyük makamda böyle sıkıntıların yaşanmasını doğru bulmadım.  Anıtkabir’i ziyaretimiz sonrasında saat 13.00’da TBMM’ye hareket ettik. Bizleri mecliste Milletvekilimiz Ziyaettin Akbulut ve Candan Yüceer’in danışmanları karşıladı. Genel Kurul salonu hakkında üyelerimizi bilgilendirdiler. Meclis gezimiz Akbulut ve Yüceer’in ortaklaşa verdiği öğle yemeği ile son buldu” diye konuştu.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Gezi programlarına Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş’un hazırlattığı akşam yemeği ile devam ettiklerini belirten Çetinkaya konuşmasında, “Ankara gezimize tahsis ettiği otobüs nedeni ile Belediye Başkanımız Ali Ertem’e, onurumuza öğle yemeği veren Milletvekillerimiz Candan Yüceer ve Ziyaettin Akbulut’a, kendisi olmadığı halde akşam yemeği ile bizleri onurlandıran Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş’a, derneğimiz ve geziye katılan üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ