Yılmaz, “Ben Büyükşehirimi geliştirmek zorundayım”

2014 yerel seçimlerine 4 aydan kısa bir süre kala Milliyetçi Hareket Partisi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı belirledi. MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için seçimlerde Prof. Dr. Nail

GÜNDEM 4.12.2013 19:49:00 0
 Yılmaz, “Ben Büyükşehirimi geliştirmek zorundayım”
39 YILLIK GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nail Yılmaz, adaylığı açıklanmadan önce MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan ile birlikte Ankara’ya giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğünü ve onun icazetini aldığını kaydetti. Devlet Bahçeli’nin kendisine ‘Teveccüh gösterdiniz hocam, bizim de sana ihtiyacımız vardı. Çok iyi oldu’ dediğini ifade eden Nail Yılmaz, “Genel Başkanımıza iddialı olduğumu söyledim” dedi. 33 yıllık profesör olduğunu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’ndeki 39 yıllık görevinden istifa ettiğini belirten Yılmaz, “Büyükşehir olan Tekirdağ’da büyük işler yapacağız” dedi.
 
TEKLİFE DUYARSIZ KALAMADIM
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunu kendisiyle ilk olarak MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Erdem Karakoç’un görüştüğünü sözlerine ekleyen Prof. Dr. Nail Yılmaz, “Camiada hatırı sayılır bir yeri bulunan ve camia için gecesini gündüzüne katarak çalışan Erdem Karakoç’tan gelen bu teklife duyarsız kalamadım” dedi. Nail Yılmaz 8 Aralık Pazar günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul’a geleceğini ve adayları açıklayacağını ifade etti.
 
TEKİRDAĞ’I EN İYİ BİLEN İSİMLERDEN BİRİYİM
“Yalnızca merkeze değil Kermeyan Köyü’ndeki Mehmet komşuma da hizmet götürmek zorundayım” diyen Nail Yılmaz, “Tekirdağ’ın jeolojik bazı dezavantajları var. Tekirdağ’ın yarısı deniz ama denizden faydalanamıyoruz. Deniz kenarı, yollar ve kamu kurumları ile işgal edilmiş. Ben Büyükşehirimi, Tekirdağ’ı geliştirmek zorundayım” dedi. Geçtiğimiz gün uyurken bir proje geliştirdiğini belirten Yılmaz, “Kumbağ’a küçük Bodrum dedim. Turizm sektörünün sadece 2 ay değil, 12 ay olması gerekiyor. Tekirdağ için turizm ve tarım mutlaka şart ve gereklidir. “Tekirdağ’ı bucak bucak, köy köy, mahalle mahalle en iyi bilen isimlerden biriyim. Bir yandan mesleğimizi icra ederken bir taraftan da doğduğum yerin hayali ile yaşadım. Ben sadece gündüz değil gece uyurken de düşünen bir yapıya sahibim. Tekirdağ için güzel şeyler yapacağız” açıklamalarında bulundu.
 
BU TEKİRDAĞ İÇİN BİR FIRSATTIR
2014 yerel seçimleri kapsamında son hazırlıkları yaptıklarını belirten MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise haftasonu İstanbul’da Tekirdağ Büyükşehir ile birlikte 11 ilçenin adaylarının tanıtılacağını kaydetti. Büyükşehir ve 11 ilçede seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden Belen, hedeflerinin büyükşehir ve ilçeleri alarak MHP’yi Tekirdağ’da birinci parti yapmak olduğunu söyledi. Belen “Bir bilim adamı ve akademisyen olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nail Yılmaz’ın Tekirdağ için çok güzel projeleri var. Bu Tekirdağ için bir fırsattır” dedi.
 
TEKİRDAÐ, CHP VE AK PARTİ’Yİ DENEDİ
Tekirdağ halkının geçmiş dönemlerde CHP ve AK Parti’yi denediğini söyleyen Bülent Belen, “Halk her iki partinin de başarısız olduğunu gördü. MHP’nin idare ettiği belediyelerdeki başarısı da ortadadır. Buna en güzel örnek Karaağaç Belediyesi’dir. Karaağaç Belediyesi’ni borç batağında devralan Dr. Özkan Yücel, hem belediyenin borçlarını ödemiş hem de yatırım bütçesini artırmıştır. MHP’ye mensup belediye başkanlarının yaptığı ilk iş belediyenin gelirlerinin belediyenin kasasına girmesini sağlamaktır” dedi. Yerel seçimleriin ülke için bir milat olduğunu söyleyen Belen, “Ülkemizi bölmek isteyen Türk düşmanlarına verilecek en güzel cevap, AK Parti’nin oy oranını düşürerek onu ikaz etmek ve iktidar sarhoşluğu içindeki Başbakan ve AK Parti yöneticilerinin aklını başına getirmektir. Bunu yapacak olan da milletimizdir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ