Asker ailesinin ‘Şüpheli Ölüm’ idiası

Edirne'de askerlik yaparken komutanın aracının çarpması sonucu trafik kazasında hayatını kaybettiği iddia edilen Mahsun Yap'ın(22) ailesi, kışladaki şüpheli ölümler nedeniyle kendi çocuklarının ö

GÜNDEM 4.12.2013 17:35:00 0
 Asker ailesinin ‘Şüpheli Ölüm’ idiası
TUNCELİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ
Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugayı'nda vatani görevini yapan 6 aylık asker Tuncelili Mahsun Yap, iddialara göre, 24 Kasım günü kışlada iki arkadaşıyla birlikte kaldırımda yürürken, Tugay Komutanı'na ait aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada Yap'ın yanında bulunan iki asker de yaralandı. Hayatını kaybeden Yap'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Tunceli Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından Çılga Köyü’ne bağlı Esenyurt Mezrası'nda toprağa verildi. Yap'ın ailesi çocuklarının ölümünün şüpheli olduğunu ileri sürdü. Baba Turan Yap, oğlunun hayatını kaybetmesinin ardından kendisine bilgi veren askeri yetkililerin olayın kaza olduğunu söylediğini belirterek, "Makam arabası hızlı şekilde gelirken virajı alamamış. Kaldırıma çarpıp yuvarlanmış. Takla atan araç altına almış. Arkadaşlarından biri yana kaçmış ve kazada kolunu kırmış. Diğer arkadaşı ise ağır yaralanmış. Bize söylenen bu. Ancak cenaze yıkandıktan sonra oğlumun vücudunu kontrol ettim. Kafasında bir şey yoktu. Kaburgasında üç yerde ezik vardı, başka bir şey yoktu. Benim aklıma gelen ilk şey, bu araç direkt oğlumun üzerine düştüyse, oğlumun her tarafının param parça olması gerekiyordu. Ben nasıl bunun bir kaza olduğuna inanayım" ifadelerini kullandı.
 
İZİNE GELDİĞİ ZAMAN SÜREKLİ UYUYORDU
İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin aile üyeleri beklenmeden yapılmasının da kendilerinde soru işaretleri uyandırdığını söyleyen Turan Yap, olayın tüm çıplaklığıyla açığa çıkmasını beklediklerini söyledi. Oğlunun askerde yaşadığı sıkıntılar yüzünden firar ettiğini ileri süren anne Emine Yap ise "Çok sıkıntı yaşadığı için firar etti. İzne geldiğinde sürekli uyuyordu. ‘Anne uykuya hasretim, çok uykusuz kaldık’ Bizi sürekli temizliğe, yemekhaneye, nöbete gönderiyorlar' diyordu” diye konuştu. Oğlunun sosyal paylaşım sitesinde "Şu askeriyeyi yaşadıkça kaybolma korkusu içindeyim" şeklinde mesaj yazdığını ifade eden anne Emine Yap,  ben askerlik süresince yok olmaktan korkuyorum yazmış.  Demek ki bir şey vardı. Niye yazsın, yoksa. Bu olay nereye giderse gitsin takipçisi olacağız. Bundan sonra, kimsenin çocuğu askerde ölmesin. Biz çocuklarımızı yoktan var ettik, çok sıkıntılarla yetiştirdik. 22 yaşındaydı büyümüştü, kolumuz kanadımızdı. Benim çocuğum niye 22 yaşında pisi pisine ölsün" diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ