1 ayda 5 işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü’nün Kasım Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 4.12.2013 17:05:00 0
 1 ayda 5 işyeri mühürlendi
9 DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kasım ayı içerisinde Zabıta Müdürlüğü’nce toplam 9 adet “İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” düzenlendiğini belirten Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, “İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 14 adet ilan tutanak altına alındı” dedi. Ruhsat verilen işletmelerin kontrolünün yapıldığını belirten Serat, “Bir aylık süreçte 9 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirildi. 4 adet menşe şahadetnamesi verildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların kontrol yazıları emniyet müdürlüğüne gönderildi” dedi.
 
İNŞAATLAR UYARILDI
Kapaklı Belediyesi tarafındna gerçekleştirilen sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerinin hazır bulunduğunu ifade eden Mustafa Serat, “Kasım ayında 231 gelen evrak, 282 de giden evrak kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde gerekli işlem yapıldı. 7 adet zabıt varakası düzenlendi. 5 adet iş yeri mühürlendi. Kaldırım ve yola inşaat malzemesi dökülmemesi konusunda ilçedeki inşaatlar uyarıldı. Emniyet müdürlüğünden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenerek cezai işlemleri encümene havale edildi” ifadelerini kullandı.
 
UMUMA AÇIK İSTİRAHAT VE EÐLENCE YERLERİ DENETLENDİ
İlçedeki çöp şikâyetlerinin incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldığını ve eksik çöp bidonlarının tamamlandığını sözlerine ekleyen Mustafa Serat, “Emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları su işlerine bildirildi. Cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi konulardaki şikâyetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ