Başbakan’ın Trakya turu yarın başlıyor

Uzun bir aradan sonra Trakya'yı ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan, Trakya için 3 günlük yoğun program hazırladı. 6 Aralık Cuma günü Trakya gezisine başlayacak olan Başbakan Erdoğan'ın programı 8 AralÄ

GÜNDEM 4.12.2013 17:00:00 0
 Başbakan’ın Trakya turu yarın başlıyor
PINARHİSAR’A 3’ÜNCÜ ZİYARET
Başbakan Erdoğan'ın Trakya ziyareti tarihi bir önem de taşıyor. Başbakan Erdoğan, 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığı tarafından "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmasının ardından hapis yattığı Pınarhisar Cezaevi'ne de gidecek. Başbakan Erdoğan, 14 yıl önce tutuklu olarak gittiği Pınarhisar'ı Başbakan olmasının ardından 3'üncü kez ziyaret edecek.
 
DÜNYANIN LİDERİNİ AĞIRLAYACAĞIZ
Tarihi gezi kapsamında Pınarhisar'da da heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başbakan Erdoğan'ı heyecanla beklediklerini söyleyen Pınarhisar halkı, Başbakan'ın Pınarhisar'a gitmesinin gurur verici olduğunu ifade etti. Pınarhisar'da yaşayan Ali Özdeniz, Başbakan Erdoğan'ın dünya lideri olduğunu ifade ederek, "Başbakanımızın Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine gelmesinden dolayı çok mutluyuz, gururluyuz. Çünkü Başbakanımız Türkiye'nin değil dünyanın lideridir. Biz burada dünyanın liderini ağırlamaktan dolayı çok gururluyuz. Başbakanımız buraya aslında üçüncü gelişi. İlk Pınarhisar Cezaevi'nde misafir ettik kendisini. İkinci gelişinde kurmayları ile birlikte Ak Parti'nin temelini oluşturdular. Başbakanımız bir şiir okudu diye, cezaevinde misafir ettik. Pınarhisar halkı olarak kendisini misafir etmekten onurlandık ama Başbakanımız için Türkiye, dünya ve demokrasi adına utanç verici bir durumdu. Başbakanımızı nasıl karşılasak azdır" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği Trakya turu kapsamında Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne illerini ziyaret edecek. 3 ilde toplu açılış törenlerine katılacak olan Başbakan Erdoğan'ın 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını da açıklaması bekleniyor.
 
7 ARALIK’TA TEKİRDAĞ’A GELECEK
Trakya için yoğun program hazırlayan Başbakan Erdoğan'ın, 6 Aralık Cuma günü 11.30'da Kırklareli merkeze gitmesi bekleniyor. Kırklareli'deki toplu açılış töreninin ardından Cuma namazını kılacak olan Başbakan Erdoğan, namazın ardından Pınarhisar'da da toplu açılış törenine katılacak ve Pınarhisar Cezaevi'ni ziyaret edecek. Pınarhisar'ın ardından Lüleburgaz ilçesinde toplu açılış törenine katılacak olan Erdoğan, Tekirdağ'a geçecek. Ramada Otel'de Tekirdağ İl Teşkilatı ile yemekte bir araya gelecek olan Erdoğan, geceyi Ramada Otel'de geçirecek. 7 Aralık Cumartesi günü 12.00'de Tekirdağ programına başlayacak olan Başbakan Erdoğan, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılmasının ardından Çorlu'da sanayici ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yemekte buluşacak. 15.30'da Tekirdağ programını noktalayıp, Edirne'ye giderek geceyi Margi Otel'de geçirecek. Başbakan Erdoğan'ın 8 Aralık Pazar günü Edirne ili ile Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılmasının ardından saat 15.00'da Trakya bölgesinden ayrılması bekleniyor.
 
Haber / Menşure KARDEŞ