Vatan Şairi ölümünün 125’inci yılında törenle anıldı

21 Aralık 1840’ta Tekirdağ'da doğan ve 2 Aralık 1888’de vefat eden Vatan ve Hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 125’inci yıldönümündü törenle anıldı.

GÜNDEM 3.12.2013 16:45:00 0
 Vatan Şairi ölümünün 125’inci yılında törenle anıldı
KATILIM YOĞUN OLDU
Anma törenine, Üç Kemaller Parkı'nda yer alan 'Namık Kemal Anıtı'na sırası ile Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Namık Kemal Derneği'nin çelenklerinin konulması ile başlandı. Daha sonra anıt önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve daire amirleri katıldı. Törenden sonra Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler Namık Kemal Evi'ne geçerek Emine Sonal’ın karakalem resim sergisinin açılışını yaptılar.
 
BESTELENEN ŞİİRLERİ KORO TARAFINDAN OKUNDU
Namık Kemal’in vefatının 125’inci yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında, Belediye Kültür Merkezi’nde Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programın sunumu gerçekleştirildi. Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Üzeyir Soysevi’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, Araştırmacı Yazar Mehmet Serez tarafından Namık Kemal ve Eğitime Bakış konulu konuşma gerçekleştirildi. Namık Kemal’in eserlerinden bestelenen şarkıların Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Grubu’nun seslendirmesinin ardından program sona erdi.
 
Haber / Emine LALE