Garip’in gözü büyük sandıkta

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Remzi Garip, önceki gün ilçede görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak, ön seçim konusunu değerlendirdi.

GÜNDEM 1.12.2013 17:36:00 0
 Garip’in gözü büyük sandıkta
ÖN SEÇİM KOLAY DEĞİL
Kahvaltıda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin ön seçimler konusunda aldığı kararları değerlendiren Dr. Remzi Garip, “Genel merkez 7 aday adayından 4’ü için önseçim yapılması kararını almış. 8 Aralık’ta ön seçim yapılacak. Hiçbir aday adayına sen birincisin şeklinde bir şey söylenmedi. Böyle bir şey yapılacaksa 7 aday adayı sandığa girmeliydi” dedi. 25 yıllık siyaset hayatı boyunca birçok kez ön seçime katıldığını ifade eden Remzi Garip, ön seçimin kolay olmadığının farkında olduğunu dile getirdi.
 
 
 
DİĞER ADAY ADAYLARI DAHA AVANTAJLI GÖRÜNÜYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeni katıldığını anımsatan Remzi Garip, “Ne olursa olsun seçim yoluna çıktık. Kimse bizim farklı hareket etmemizi beklemesin. Aday olsak da olmasak da CHP’ye ve Çerkezköy’e elimizden gelen katkıyı yapacağız” dedi. Birlikte ön seçime gireceği diğer 3 isimden ikisinin ilçe başkanlığı yaptığını, birinin de 2008’den beri CHP’de olduğunu belirten Garip “Üç aday adayı da ilk bakışta daha avantajlı görünüyor. Fakat bu beni etkilemiyor. 2 ay önce bu saflara katılmış biri olarak ön seçime katılmaya hak kazandım. CHP üyeleri partiyi özlediği iktidara taşıyacak kişiyi seçeceklerdir” ifadelerini kullandı.
 
BİZİM İÇİN BÜYÜK SANDIK ÖNEMLİ
1999 yılında Anavatan Partisi’ne katıldığını ve yine bir ön seçime girdiğini anımsatan Remzi GaRİP, “Ön seçimde 15 aday adayı yarıştı. Ön seçim ben o dönem partiye katıldıktan bir buçuk ay sonra yapılmıştı. Tekirdağ genelinde yapılan ön seçimde birinciden 40 oy az alarak ikinci olmuştum. Üyeler siyasetle daha fazla ilgilidir. Onlara güvenmemek yanlış olur. Kendim oy kullanmayacağım, partiye yaptığım hiçbir üye de yok. Buna rağmen parti üyelerinin ben aday olduğum takdirde şansımın daha fazla olacağına inandığını düşünüyorum” diye konuştu. Ön seçimi kaznacağına inandığını kaydeden Garip, “İnşallah bu küçük sandıktan çıkacağım. Ben kamuoyu çalışmaları yaparken büyük sandığı düşünerek çalıştım. Kimseyi kırmadan, dökmeden, diğer aday adaylarına ters düşmemeye gayret ettim. Bizim için büyük sandık önemli” açıklamalarında bulundu.
 
ÇERKEZKÖY’DE CHP RÜZGARI VAR
8 Aralık Pazar günü yapılacak ön seçimden çıkacak adayın işinin kolay olmadığını sözlerine ekleyen Remzi Garip, “Karşısında 10 yıldır belediyedeki yerel iktidarı elinde tutan güçlü bir siyasi oluşum var. Buna karşı başarı sağlamak gerekiyor. Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da saha çalışması yaparken kimseyi kırmamaya, herkesi kazanmaya çalıştım. İlişkiyi belli seviyede tutmak üzere hareket ettim. İnşallah Çerkezköy’de yaşayan CHP’nin değerli üyeleri bunun değerlendirmesini yapar. Üyelerin, seçimde partiyi başarıya ulaştıracak adayı belirleyeceklerinden şüphem yok” dedi. Çerkezköy’de bir CHP rüzgarı olduğunu söyleyen Garip, “11 yıldır iktidarda olan yönetim, halkın beklentilerine cevap veremiyor. Halk değişiklik istiyor. Bu değişiklik arzusunun sandığa yansıtılması gerekiyor. Bunu en iyi yapabilecek kişi benim. Çerkezköy çevre felaketi yaşıyor. Bununla ilgili radikal tedbirler alınmalıdır. Bu sorun çözülene kadar çevre konusunun gündemde tutulması gerekiyor” dedi. Başkan olması halinde belediye bütçesinden ölçüm cihazı alıp, ölçüm sonuçlarını belediye panosundan vatandaşlara ilan edeceğini kaydeden Remzi Garip, “Çerkezköy ve Çorlu’da kanser vakaları artıyor. Burayı kirleten çok ciddi fabrikalar var. Elime fırsat geçerse bunun üzerine gideceğim” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN SABAH SAAT 07.00’DA MAKAMINA OTURMALI
Çerkezköy’de makamda oturanların insanların problemleri ile ilgilenmediğini öne süren Remzi Garip, “İnsanlar, makama gidip sıkıntısının çözüleceğine inanmıyor. Başkan sabah saat 07.00’da makamına oturmalı, gün boyu vatandaşların dertleriyle ilgilenmeli” dedi. Çerkezköy’ün en büyük eksikliklerinden birinin de yanlış yatırımlar olduğunu söyleyen Garip, “Kenar mahallelerde vatandaş hala çamur içinde yaşıyor. Fakat Atatürk Caddesi 3-4 kez yatırım aldı. Vatandaşların aileleri ile birlikte gidip oturabileceği sosyal donatı alanları yok. Benim dönemimde ve benden sonraki dönemde bunun temeli biraz atılmaya çalışıldı. Ama vatandaşların aileleri ile birlikte gidip oturabileceği yerler yapılamadı” diye konuştu.
 
DOĞRU DÜZGÜN YATIRIM YAPILAMADI
Remzi Garip, yeşil alan için ayrılan yerlerin peşkeş çekildiğini iddia ederek, ilçede ucube denilebilecek nitelikte kötü yapılaşmalar olduğunu kaydetti. “Daha küçük, şirin kapalı alanlar yapılabilirdi” diyen Garip, bu alanların etrafının daha fazla yeşillendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Trafik ve otopark konusunun da Çerkezköy için büyük bir sorun olduğunu söyleyen Garip, “Otopark sorununun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Tepe Emlak Konutları mevkiinde 450 dönümlük güreş alanını devlet 49 yıllığına bize hibe etti. Oraya doğru düzgün yatırım yapılamadı. Çerkezköy halkının neye ihtiyacı varsa hepsi sosyal donatı olarak buraya yerleştirilebilirdi. Komple bir plan yapılarak güzel bir tesis yapılması gerekiyordu. Burasının Çerkezköy’ün nefes alma alanı olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Ambardere’de de vatandaşların halen mağdur olduğunu ifade eden Garip “Çerkezköy’de herkese alternatif sunulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
PAZARYERİ’NİN HALİ İÇLER ACISI
Konuşmasının sonunda Çerkezköy Pazaryeri’nin durumuna da değinen Garip, “Pazaryeri’nin hali içler acısı. Seçilen kim olursa olsun Çerkezköy’ün imar planını yeniden ele alıp eksikleri gidermesi lazım. Yapılacak çok iş var” dedi. Ön seçim sonrası aday gösterilmesi halinde dönemindeki 5 yılda neler yapacağını projelerle ortaya koyacağını söyleyen Remzi Garip “Projelerimizin görsellerini, zamanlamasını ve finansmanını vatandaşın önüne koyacağım. 15 Şubat’a kadar tüm projelerimizi görsel olarak hazırlayacağız. Vatandaşlara gittiğimizde projelerimizle gideceğiz” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ