Yegin, hem Ertem’e hem ilçe yönetimine yüklendi

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin’in dün yaptığı açıklamanın hedefinde bu kez Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra AK Parti Çerkezköy İlçe yÃ?

GÜNDEM 28.11.2013 19:26:00 0
 Yegin, hem Ertem’e hem ilçe yönetimine yüklendi
İLÇE TEŞKİLATI MÜDAHALE ETMELİYDİ
Belediye Başkanı Ali Ertem’in AK Partili Aday Adayları ile ilgili küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadeler kullandığını iddia eden Tuncay Yegin, “Başkan, kimsenin buna cevap vermeyeceğini düşünerek rahat konuşmuş. Esasında biz beklerdik ki İlçe Teşkilatımızdan bir yetkili hakem olarak çıksın ve ‘kimse genel merkez adına açıklama yapamaz, yapılacaksa biz yaparız, Ankara’dan bir bilgi gelirse bize gelir aday adaylarına değil’ desin. Ama maalesef bu olmadı” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
GEREKLİ TEPKİMİZİ GÖSTERDİK
Yapılanların insanların kafalarını bulandırmaya yönelik olduğunu öne süren Tuncay Yegin, “Bir basın toplantısı düzenleyerek bize yakışan üslubumuzla gerekli tepkimizi gösterdik. Bunun üzerine Sayın Ali Ertem yeni bir açıklama yapmış. Buradaki açıklamasında sözlerini değiştirerek, genel merkezin yaptırdığı anket çalışmalarından haberdar olmadığını, bu anketleri kendisinin yaptırdığını kabul ediyor. Başkan açıklamalarında ‘Bağımsız bir şirket tarafından yapılan anketin genel merkez tarafından yapılacak bir anketten farklı çıkacağını düşünmediğim için bunu söyledim” diyor. Şirket gerçekten bağımsız olsa biz de öyle düşünelim. Biz o anketlerin kimler tarafından ve nasıl yapıldığını az çok duyuyor ve biliyoruz. Anketi hangi şirket yaparsa yapsın, burada yapılan anket sonucunu aday belirlemede genel merkez dikkate almıyor zaten” diye konuştu.
 
İNSANLARI APTAL MI SANIYOR?
“Başkan anketi kendisinin yaptırdığını söylemesi halinde kimsenin diyeceği bir şeyi olmayacaktı”  diyen Yegin, “Sonuçta inanıp inanmamak tamamen insanların takdirine kalmış olurdu. Sanıyorum böyle bir sonuca kimsenin inanmayacağını bildiği için genel merkez yaptırdı demiş. Eğer ki ‘belediye olarak yaptırdığımız ankette en yakın rakibime 4 kat fark attım’ deseydi inanın cevap bile vermezdim. 4 kat da atar 8 kat da. Sonuçta bunu sınırlayan bir şey yoktur. Ama genel merkez adına konuşunca işte o zaman işin boyutu çok değişiyor ve bizler kandırılmış oluyoruz” dedi. Yegin, Başkan Ali Ertem’e “Kendi yaptırdığı anket sonucunu neden genel merkezin yaptırdığı anket sonucu olarak ilan ediyor? Milletin buna inanacağını, Kimsenin ses çıkarmayacağını mı sanıyor? İnsanları aptal mı sanıyor?” sorularını sordu ve Çerkezköy’de, artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ