Karaoğlan, törenle anılacak

Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi, ölümünün yedinci yılında Eski Başbakan Bülent Ecevit’i düzenlenecek törenle anmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM 28.11.2013 11:52:00 0
 Karaoğlan, törenle anılacak
ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Konu ile alakalı olarak basın açıklaması yapan ULUSDER Çerkezköy Şubesi Başkanı Erdal Darçın, anma programının 1 Aralık Pazar günü Güneşler Otel’de yapılacağını belirtti. Darçın, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nın kahramanı, işçi babası, ulusal birliğin mimarı, darbelere direnen, Amerika’ya başkaldıran, adı hiçbir yolsuzluğa karışmayan, dürüst devlet adamı, inançlara saygılı, Atatürk devrimlerinin bekçisi, demokratik hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu Bülent Ecevit’i yad etmek amacıyla derneğimiz tarafından Pazar günü anma programı gerçekleştireceğiz” dedi.
 
 
PROGRAM HERKESE AÇIK
Bülent Ecevit’in sosyal demokratların ve demokratik solcuların yeni CHP ve DSP’nin, kısacası Türk Milleti’nin tasvip ettiği bir lider olduğunu sözlerine ekleyen Darçın, “Eski Başbakan Bülent Ecevit, dürüstlüğü ve mütevazı yaşamıyla sağcısıyla, solcusuyla Türk Ulusu’nun saygı ve sevgi duyduğu, halkın Karaoğlan’ı, büyük devlet adamı olarak tarihimizde yer almıştır. Bülent Ecevit’i Uusal Gençlik Derneği olarak 1 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Güneşler Otel’de düzenleyeceğimiz anma etkinliği ile yâd edeceğiz. Programımıza bütün halkımız davetlidir” diye konuştu.
 
ORHAN BİRGİT KATILACAK
Programın akışı konusunda da bilgiler veren Darçın, “Anma programımızda Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Ecevit Hükümeti’nde Kültür ve Tanıtma Bakanı, Hükümet Sözcüsü, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı ve TBMM Parti Sözcüsü, Basın Konseyi eski Başkanı, Hukukçu Gazeteci Yazar Orhan Birgit ve NKÜ Saray Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ‘Politik Liderlik ve Bülent Ecevit’ adlı kitabın yazarı Dr. Kaan Gaytancıoğlu katılacaklardır. Bütün halkımız programımıza davetlidir.” İfadelerine yer verdi. 

Haber / Asim YAVUZ