Kaymakamlık gerekeni yaptı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tepe Emlak Konutları Mevkii’nde tekerlekli sandalyeli engelliyi minibüse almayan şoföre ceza verirken, Kızılpınar’da engelli bir öğrencinin başını masaya vurduğu i

GÜNDEM 27.11.2013 20:33:00 0
 Kaymakamlık gerekeni yaptı
YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Kızılpınar’da bir öğretmenin 12 yaşındaki engelli öğrencinin başını sıraya vurduğu iddia edilen ve gazetemizde “Şok İddia” başlığı ile yayınlanan olayın gündeme gelmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptığı yazılı açıklamayla, konuyla ilgili gerekli yasal işlemin başlatıldığını belirtti. Bunun yanında bir engelli çocuğun da Tepe Emlak Konutları Mevkii’nde minibüse alınmadığı iddialarının da gazetemizde yayınlanmasının ardından Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Şoförler ve Otomobilciler Odası’na konuyla ilgili yazı gönderildiği ve engelli çocuğu minibüse almadığı iddia edilen şoföre bir ay çalışmama cezası verildiği kaydedildi.
 
ŞOFÖR ESNAFIMIZI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, “İddiaların gündeme gelmesinin ardından odamıza Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan tebliğ geldi. Bunun üzerine kooperatif ile görüşerek şoföre bir ay çalışmama cezası verdik. Engellilerimizin ulaşımını daha kolay sağlayabilmek için araçları değiştirerek engellilerin kullanabileceği araçları faaliyete soktuk. Biz bunlar yaparken, engelli vatandaşlarımızın araçlara alınmaması hiç de hoş değil. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için tüm şoför esnafımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ