Tekirdağ’da toplantı programı belirlendi

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu Toplantısı 11-12 Ocak 2014 tarihinde Tekirdağ'da yapılacak Platform buluşmasının gündem ve programı belirlendi.

GÜNDEM 27.11.2013 18:37:00 0
 Tekirdağ’da toplantı programı belirlendi
İSTANBUL’DA TOPLANDILAR
Bakırköy Belediyesi ve Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya 15 Kent Konseyi'nden 20 temsilci katıldı. Yürütme Kurulu toplantısı öncesi kurul üyeleri İstanbul-Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Ocak 2014 de büyük buluşmaya ev sahipliği yapacak Tekirdağ Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Levent Gündoğdu ile platform sekretaryasını yürüten İzmir Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu Başkan Erzen'e birer plaket takdim ettiler.
 
“KENT KONSEYİ NASIL BİR YEREL YÖNETİM İSTİYOR?”
Ziyaretin ardından katılımcılar Ataköy Marina Otel Toplantı Salonunda gündem ve programı hazırlamak için masaya oturdular. Yapılan görüşmelerde Tekirdağ'da yapılacak Türkiye Kent Konseyleri Platformu Toplantısında, yaklaşan 30 Mart 2014 Yerel seçimlerini de hedefleyerek "Kent Konseyleri Nasıl Bir Yerel Yönetim İstiyor" gündemin ana konusu olması kararlaştırıldı. Yürütme Kurulu Tekirdağ buluşması öncesi bu konuda kapsamlı bir bildirge taslağı hazırlayarak platform üyesi tüm Kent Konseylerinin görüş ve onaylarına sunmayı karar altına aldı. Tekirdağ Toplantısının iki günlük programı ana hatlarıyla belirlenmiş oldu. Toplantının ikinci günü Bakırköy Kent Konseyinin Kendi proje uygulamaları ve etkinliklerini anlattığı bir sunumun ardından toplantı sonlandırıldı.
 
Haber / Emine LALE