TÜTAGEM açıldı

Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (TÜTAGEM)’nin açılış töreni, önceki gün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 27.11.2013 18:20:00 0
 TÜTAGEM açıldı
DÜNYA STANDARTLARINDA SAĞLANMIŞ OLACAK
Törene, Edirne Valisi Hasan Duruer, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu’nun yanı sıra üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda konuk katıldı. Rektör Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında, TÜTAGEM’in açılışıyla akademisyenlerin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik alt yapının büyük bölümünün dünya standartlarında sağlanmış olduğunu söyledi. Merkezin, bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılandırdığı analiz desteğiyle bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacağını vurgulayan Prof. Dr. Yener Yörük, ayrıca üreticilerin ürünlerinin başlangıç aşamasında analizlerinin başlayacağını ve son ürün olarak çıktığı noktaya kadar takip edileceğini söyledi.
 
ÖNEMLİ BİR GÜÇ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Trakya Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren bölgede önemli bir güç olduğunu belirtirken, Trakya Üniversitesi’nin yalnızca Edirne ya da Trakya için değil, tüm Balkanlar için önemli bir mihenk taşı olduğunu vurguladı. AR-GE ve teknolojik çalışmalara ülkemizde gecikmeli başlandığını belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, son on yılda AR-GE’ye gerek bütçe gerekse mantalite olarak çok önemli bakış açışı değişikliğini yakaladıklarını ifade etti. Bu bakış açısı değişikliğinin son beş yılda ilaç teknolojilerinde,  ilaç üretiminde, ilaç sanayinde bizi farklı noktalara taşıdığını vurgulayan Müezzinoğlu “İnşallah bu anlamda yalnızca ilacı tüketen değil, tüketileni de marka olarak üretebilen bir vizyonu, ülke olarak yakalamış olacağız.” şeklinde konuştu ve “Merkezin, bu bölgede önemli araştırmalarda, önemli gelişmelerde söz sahibi olacağına inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Merkezin 1 no’lu anahtarını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na takdim etti. Tören, merkezin gezilmesiyle son buldu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ