Hakem triosu maçı adeta katletti

Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz önceki gün düzenlediği basın toplantısında Halide Edip Adıvarspor karşılaşmasını değerlendirdi. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Eymür’ün maçÄ

SPOR 26.11.2013 20:40:00 0
 Hakem triosu maçı adeta katletti
Gözlemci raporunu merakla bekliyoruz. Emek hırsızlarının yaptığı kasti hatalar sonucu bu maçtan mağlup ayrılmak bizim için çok üzücüdür” dedi.  Korkmaz hafta sonu oynayacakları Lüleburgaz maçından 3 puanla ayrılarak ateş hattından uzaklaşmak istediklerini dile getirdi.
 
Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan ve ligin alt sıralarından kurtulamayan Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet Korkmaz basın mensupları ile bir araya geldi.
 
 
 
 
BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ
Önceki gün saat 10.00’da basın toplantısı düzenleyen Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Kokmaz”  Halide Edip Adıvarspor maçı bizim için son derece önemli bir karşılaşmaydı. Haftalardır devam eden kötü gidişata bu maçla birlikte dur demek istedik. “Kaybettiğimiz puanları bu maçtan alacağımız 3 puan ile telafi etmek istiyorduk. Hafta boyunca bunun bilinciyle çalıştık” diye konuştu.
 
“2-1 MĞLUP AYRILDIK”
Rakip takımın yüksek bütçelerle kurulduğunu ve son olarak Haliç Üniversitesi ile 1 milyon TL’lik sponsorluk anlaşması yaptığını hatırlatan Korkmaz, “Zaten rakibimiz puan tablosunda 2.sırada. Etkili, güçlü bir takım” dedi. Ardından, maçın analizini yapan Korkmaz, “Karşılaşmanın başından itibaren futbolcularımız istekli, arzuluydu ve maça baskılı başladık. 18.dakikada gelişen atak sonrası Emrah’ın golüyle 1-0 öne geçtik. Baskılı oyunumuz golden sonra da devam etti. Zülküf ceza sahasında topla buluşacakken rakip topu bariz bir şekilde elle kesti ancak hakem bunu görmemezlikten geldi. Eğer bu gol olsaydı ilk yarıyı 2-0 kapatacaktık. 43.dakikada rakibin atağında top auta çıktı ancak orta hakem, yan hakemin aut kararına uymadı ve ısrarla korneri gösterdi. O top gol oldu ve maç 1-1’e geldi. Bu dakikadan sonra oyuncular psikolojik olarak etkilendiler. 2.yarıya da aynı hırsla çıktık. Hakem yine gereksiz faullerle oyunu durdurdu. Alakasız sarı kartlarla oyuncularımızı sindirdi. 74.dakikada ceza sahası dışında faul olmayan pozisyonda faul çaldı. O top da gol oldu. 75.ten sonra beraberlik için yüklendik. 90.dakikada Emrah Çilingir’in kendi çabasıyla getirdiği topu Zülküf değerlendiremeyince sahadan 2-1 mağlup ayrıldık” şeklinde konuştu.
 
“ATEŞ HATTINDAN UZAKLAŞMAK İSTİYORUZ”
Bugüne kadar hakemleri hiçbir zaman bahane etmediklerini ancak bu karşılaşmada Çerkezköyspor’un adeta 11’e 14 oynadığını ifade eden Korkmaz, “Ne niyetle geldiği belli olmayan hakem triosu maçı adeta katletti. Buradan federasyon yetkililerine seslenmek istiyorum. Hakem eğitimlerini iyi yapsınlar. Bu kadar oyuncunun alın terini hiçe sayıp, saçma kararlarla insanları galeyana getirmesinler. Gözlemci raporunu merakla bekliyoruz. İnsanın emeği bu kadar kolay çalınmamalı. Emek hırsızlarının yaptığı kasti hatalar sonucu bu maçtan mağlup ayrılmak bizim için çok üzücü. Gereken cezaların verileceğini umuyorum” ifadelerini kullandı. Korkmaz son olarak, hafta sonu oynayacakları Lüleburgaz maçından 3 puanla ayrılarak ateş hattından uzaklaşmak istediklerini dile getirdi.
 
Haber/Ahmet KARDEŞ