Yegin, “Ali Ertem yapabiliyorsa herkes yapar”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin dün saat 15.00’da düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Ali Ertem’in aday adaylığı süreci ie ilgili yaptığı açıkl

GÜNDEM 26.11.2013 20:32:00 0
 Yegin, “Ali Ertem yapabiliyorsa herkes yapar”
GENEL MERKEZDEN BİLGİ SIZDIRAN BİRİ Mİ VAR?
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yaptığı açıklamada anketlerde açık ara önde olduğunu iddia ettiğini belirten Tuncay Yegin, “Başkan bunu iddia edebilir. Fakat açıklamasının devamında en yakın rakibinden 4 kat fazla oy aldığını iddia ediyor. Biraz abartmış. Böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi. Yapılan anketlerin AK Parti Genel Merkez tarafından yapıldığına dikkat çeken Yegin, “Başkanın bu anket sonucundan nasıl haberi oluyor. Biz de aday adayıyız fakat bize böyle bir bilgi gelmedi. Yoksa Genel Merkez’den bilgi sızdıran birileri mi var? Diyelim ki bilgi sızdırıldı. Bunu kamuoyu ile paylaşmak ne derece doğru” diye sordu.
 
AŞAĞILAYICI BİR USLUP TAKINMIŞ
Ali Ertem’in açıklamalarının doğru olduğuna inanmadığını belirten Tıncay Yegin, “Böyle bir anketin olduğuna da kendisine böyle bir bilgi geldiğine de inanmıyorum” dedi. Ali Ertem’in açıklamalarında kendisini eleştiren AK Parti’li aday adayları hakkında “Birilerinin üzerine basarak, basamak atlamak, doğru değil” ifadelerini kullandığını belirten Yegin, “Ben kimse aleyhine açıklama yapmadım. Başkan bu açıklamayı yaparken, aday adaylarını aşağılayıcı bir uslup takınmış” diye konuştu.
 
NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAMADIM
Ali Ertem’in tekrar aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde gerçekleştireceği en önemli projesinin Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy’ün entegrasyonunu sağlamak olduğu şeklindeki ifadelerine de değinen Tuncay Yegin, “Ne demek istediğini anlamadım. Bahsettiği üç nokta da aynı yerlerden göç alan bölgeler. Bu bölgelerde entegrasyon sorunu var mı bilmiyorum. Başkan açıklamasında bu entegrasyonu kendisinden başka kimsenin yapamayacağını söylüyor. Ali Ertem yapabiliyorsa herkes yapar” dedi.  
 
ADAY ADAYLARI BİRER FİGÜRAN MI?
Başkan Ertem’in Ankara’dan torpili olmadığını söylediğini ifade eden Tuncay Yegin, “Torpil olmadan anket sonuçlarını nasıl öğreniyor? Genel Merkez’in yayınlamadığı anket sonuçlarını kendisi nasıl öğreniyor? Başkan açıklamasının devamında AK Parti Genel Merkezi’nin kendisini işaret ettiğini söylüyor. Aday belliyse diğer aday adaylarına ayıp olmuyor mu? Başkan işaret almış olabilir. Ama öyle ise eğer bu anket çalışmaları neden yapılıyor? Yoksa aday adayları birer figüran mı?” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Ali Ertem’in “Siyaset yalnızca caddelerden ibaret değildir” şeklindeki açıklamalarına da dikkat çeken Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, “Başkan bu açıklamasıyla vatandaşın caddelerden memnun olmadığını itiraf etmiş oluyor” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ