Müezzinoğlu, “Medeniyet yolunda ilimle yürüyeceğiz”

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 25 Kasım Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. Atatürk Anıtı’nda yapılan törene, Edirne Valisi Hasan Du

GÜNDEM 25.11.2013 17:43:00 0
 Müezzinoğlu, “Medeniyet yolunda ilimle yürüyeceğiz”
GÜL VE ERDOÐAN’IN MESAJLARI OKUNDU
Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Edirne’nin Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yaptığını belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Bu kent insanlığın, dostluğun, barışın ve yaşamı kucaklamış bir anıt kenttir. Geçen yıl yaptığım konuşmada ülkemizin terör belasına binlerce şehit veriyor, bu son bulsun demiştim. Bu serhat kentinden kalkan barış, dostluk ve kardeşlik bulutlarının tüm ülkemize kardeşlik yağmurlarını yağdırmasını dilemiştim. Dileğimin bir kısmının gerçekleşmiş olmasını görmek beni mutlu ettiğinin söylemek istiyorum. Yine diliyorum ki ulusal birlik içinde demokrasinin, insan haklarının, adaletin ve daha çok özgürlüğün yaşandığı bir Türkiye Cumhuriyeti istiyorum” dedi. Konuşmanın ardından Edirne’nin kurtuluşu günü dolaysıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın göndermiş olduğu mesajlar okundu.
 
EMEKLİ ÖÐRETMENİN ELİNİ ÖPTÜ
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, törenlerin ardından Edirne’de yeni hizmete giren Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün hizmet binasının açılışına katıldı. Hizmet binasının açılışında konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Özcan, binanın teknolojik son sistemlerle donatılmış, tüm birimlerin içinde hizmet verdiği bir bina olduğunu belirtti. Bakan Müezzinoğlu da yeni hizmet binası için Edirne’nin eğitim sistemine hayırlı olmasını diledi. Dün öğretmenler günü olduğunu hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ sözünü hatırlattı. Müezzinoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesindeki bir yolculuğa yürüyeceksek, bilimle ilimle yürüyeceğiz. Bugün bir makam bir mevki konumundaysak burada en büyük pay öğretmenlerimizindir. Dolayısıyla tüm camiamızda bulunan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Binanın içini gezerek bilgi alan Dr. Müezzinoğlu, emekli öğretmen şair yazar Beyazıt Sansı’nın elini öptü.
 
EMANETE SAHİP ÇIKIN
Bakan Müezzinoğlu Edirne’de Türk İslam Eserleri Müzesinde bulunan 174’üncü Alay Kanlı Sancağı’nın yerine konmasını gerçekleştirdi. Edirne’nin Kurtuluş Savaşı mücadelesinde kullanılan kanlı sancak, İstanbul Askeri Müze Kültür Sitesi Komutanlığı tarafından elden geçirildi. Elden geçirilen sancağın tekrar yerine konmasının açılışını gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu ecdadın emaneti olan kanlı sancağı inceleyerek, “emanete sahip çıkın” dedi. Bakan Müezzinoğlu, Edirne Müzeler Müdürü Hasan Karakaya tarafından sancak hakkında bilgilendirildi.
 
Haber / Gökhan TEKER