Engellilerin ulaşım sıkıntısı bitmedi

13 yaşındaki engelli kızı Nursena Kuru’nun tekerlekli sandalyesi yüzünden Çerkezköy Feyzullah Toprak Konutları Mevkii’nden minibüslere alınmadığını iddia eden baba Recep Kuru, tekerlekli sandalyeli eng

GÜNDEM 25.11.2013 17:27:00 0
 Engellilerin ulaşım sıkıntısı bitmedi
TÜM MİNİBÜSLER ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN HALE GETİRİLDİ
Tekerlekli sandalyesi nedeniyle kızının minibüse alınmadığını öğrenen baba Recep Kuru, soluğu Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde aldı. Toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren tüm araların, engelli erişimine uygun hale getirilmesi konusunda çıkarılan kanun çerçevesinde, Çerkezköy’de Mart Ayı meclisinde konuyla ilgili karar alındı. Buna göre ilçe içinde faaliyet gösteren tüm minibüsler engelli erişimine uygun hale getirildi. Fakat buna rağmen, Recep Kuru’nun, engelli çocuğunun minibüse alınmadığına ilşkin iddiası kafaları karıştırdı.
 
AKÜLÜ ARAÇLARI MİNİBÜSE ALMIYORUZ
13 yaşındaki engelli kızı Nursena Kuru ile eşinin önceki gün çarşıya gitmek için minibüse binmek istediklerini kaydeden Recep Kuru, “Yoldan geçen ilk minibüs şoförü tekerlekli sandalyelerin araca bindirilmesi için kurulan asansörü kullanmayı bilmediğini söyleyip eşimi ve kızımı araca almamış. Daha sonra gelen minibüs şoförü de bir sonraki araca yönlendirmiş. Bunun üzerine eşim ve kızım çarşıya kadar yürüyerek gelmek zorunda kalmışlar. Durumu öğrenir öğrenmez asansörü kullanmayı bilmediğini söyleyen minibüs şoförüne ulaştım. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda bana ‘Manuel araçları alıyoruz, akülü araçları minibüse almıyoruz’ diye cevap verdi. Benim kızım zaten içine kapanık, evden zor çıkarıyoruz. Bu tip olaylar yaşanınça kızım iyice içine kapanıyor” diye konuştu.
 
KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Engelli babası Recep Kuru, tekerlekli sandalyeli engellilerin ulaşımda bu tip sıkıntılar yaşamaması için yetkililer tarafından gerekenin yapılmasını istedi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi de engellilerin ulaşımdaki engellerinin aşılması için dernek olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ