Sefeçi, yağlı güreşleri uluslar arası arenaya taşımak istiyor

Edirne Belediyesi, kentin sembollerinden biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni ulusal boyutta gerçekleştirmek için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Sedefçi, 'Yağlı güreşi uluslararası bo

GÜNDEM 25.11.2013 15:21:00 0
 Sefeçi, yağlı güreşleri uluslar arası arenaya taşımak istiyor
OLİMPİYATLARIN ARDINDAN EN UZUN SOLUKLU SPOR ORGANİZASYONU
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, altı buçuk asrı geride bırakan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, olimpiyatların ardından en uzun soluklu spor organizasyonu olduğunu söyledi.Kırkpınar gibi bir değerin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sedefçi, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Amerika'nın herhangi bir kentinde olsa 10-15 milyon turist gider izlemeye. Bizim de Kırkpınar'ı bu hale getirmemiz gerekiyor. Bakanlık destek vermezse ata yadigârı güreş bu şekilde gider" dedi.
 
PROJEYİ SPOR BAKANI’NA İLETTİK
Yağlı güreşi uluslararası bir organizasyon haline getirmek istediklerini belirten Sedefçi, “Yağlı güreşi uluslararası boyuta taşımak için hazırladığımız projeyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ilettik. Ayrıca yağlı güreşe enstantane katmak, sürelerinde düzenleme yapmak gibi isteklerimizi de belirttik. Edirne'de Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar seviyesinde uluslararası yağlı güreş şampiyonası yapalım dedik” açıklamalarında bulundu. Sedefçi, Kırkpınar ile ilgili düşüncelerini belediye olarak maddi açıdan tek başlarına gerçekleştirme şanslarının olmadığını belirtti.
 
ULUSLARARASI BOYUTTA BUNA İMKÂNIMIZ YOK
Kırkpınar organizasyonunda gerekli harcamaları yaptıklarını ancak uluslararası bir çalışma yapmaya imkânları olmadığını aktaran Sedefçi, “Bu işi biz Kırkpınar'da belediye olarak zaten yapıyoruz. Pehlivanın yolluğunu, ödülünü, konaklamasını karşılıyoruz ama uluslararası boyutta buna imkânımız yok. Er meydanı bomboş duruyor. Yazık, günah. Orada bir hafta 10 gün gündüz 50 ülkeden gelen pehlivanlar güreşsinler. Akşamları o ülkelerden müzik grupları gelsin konser versin" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ