Kuzey Kafkaslılar yeni başkanını seçti

Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği önceki gün saat 14.00’da Amfi Tiyatro’da bulunan dernek binasında Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı.

GÜNDEM 25.11.2013 13:36:00 0
 Kuzey Kafkaslılar yeni başkanını seçti
DERNEKTEN HİÇBİR ZAMAN KOPMAYACAÐIM
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilk olarak Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Yusuf Acar seçilirken, üyeliklere ise Adnan Yılmaz ve Mustafa Boz seçildi. Toplantı öncesi yaptığı konuşmada kongrenin bütün üyelere hayırlı olmasını dileyen derneğin eski başkanlarından Enver Bayram, “Dernek ilk defa bu kadar kalabalık bir kongre yaşıyor. 2005’ten beri bu derneğin içindeyim. Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte bu derneğin de başkanlığını yürüttüm. Bu dönem başkan olamayacağımı belirttim. Sağolsun arkadaşlarımız bu kararımı saygı ile karşıladılar. Şeffaf bir ortamda kongre yapacağız. Borçsuz, harçsız derneğimizi devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kafkas ve Çerkezköy kökenli olduğum için dernekten hiçbir zaman kopmayacağım. Hep bir arada iç içe olacağız” dedi.
 
SİZLERİN VERDİÐİ DESTEKLE BAŞARDIK
Enver Bayram’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Faaliyet raporunun okunmasıyla devam eden toplantıda derneğin yeni adresine geçmesiyle maddi olarak biraz daha rahatladıklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Ataçay, “Gerek sponsor ve sizlerden aldığımız güçle bir önceki yönetimden devir aldığımız borçları ödedik. Dernek binasının yerleri parke yapıldı. Televizyon ve oturma grubu yenilendi. Ramazan ayında siz üyelerimizle büyük katılımlı iftar yemeği tertipledik. Bütün bunları sizlerin verdiği destekle başardık” dedi.
 
YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURAMADI
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise kesin hesap bilançosu ve tahmini bütçe Yönetim Kurulu üyesi Murat Ulusoy tarafından ibra edildi. İki yıllık gelir giderin 13 bin 301 TL olduğunu belirten Ulusoy, “Kasada 50,60 TL var. Tahmini bütçemiz ise 17 bin TL’dir” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, Yönetim ve Denetim Kurulu üye seçimi ile devam etti. Seçimlere Mahmut Göçmez ve Cemil Güneş aday oldu. Son dakika seçimlere başkan adaylığını açıklayan Cemil Güneş yönetim kurulu kurmada sıkıntı yaşayınca çekilmek zorunda kaldı. Sonuçta tek adayla gidilen seçimde Mahmut Göçmez oybirliği ile iki yıl boyunca Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanlığı’na seçildi.
 
İŞTE YENİ YÖNETİM
Bu zamana kadar dernekte kimseye yanlışı olmadığını ifade eden Mahmut Göçmez, “Herkesin istediği gibi bir kongre oldu. İki yıllık görev sürem içinde siyasi partilerin propagandasını yapmayacağız. Yönetim olarak herkese eşit mesafede olacağız. Bu güne kadar eski yönetimlerin yaptığı hizmetlerin daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Eski yerimizle şuan ki yerimiz arasındaki farkı üyelerimizin görmesi gerekiyor. Hep beraber ekip halinde çalışarak Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’ni en iyi yerlere getireceğiz” dedi ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Mahmut Göçmez Başkanlığındaki Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yönetim kurulunda Dinar Yılmaz, Levent Ataçay, Murat Ulusoy, Ali Uyar, Zekai Dal, Mesut Yalçınkaya yer alırken, denetleme kurulunda ise Hayrettin Eyisoy, Abdullah Horoy, Kemal Atıcı yer aldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ