“Öğretmen olmak, öğretmenlik yapmayı aşmak demektir”

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı. Dün saat 13.00’da Hükümet Konağı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tara

GÜNDEM 24.11.2013 21:29:00 0
 “Öğretmen olmak, öğretmenlik yapmayı aşmak demektir”
PROGRAM HALK EĞİTİMDE DEVAM ETTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Zenginal “ Türk devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak refah ve mutluluğunu artıran, onu çağdaş milletler seviyesinin üzerinde tutmak, bağımsız ve bilimsel düşünceye sahip, ahlaklı, edepli, büyüğünü seven, küçüğünü sayan, sosyal ve kültürel bakımdan olgunlaşmış insanlar olarak bizi sen yetiştirdin. Geçmişi tanıtan, bugünü hazırlayan da sensin. Bağımsızlığın ve cumhuriyetin emanet edildiği gençleri, müspet ilim ışığında Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda devletini, ülkesini ve milletinin bölünmez bütünlüğünü koruyacak biçimde yetişmeleri öğretmenlerin elindedir. Öğrencilerimizin, Türk örf, adet, inanç ve milli ahlakına sahip, kendine güvenen, insan sevgisi ve saygıyla dolu, çalışkan ve üretken, geçmişini bilen, geleceğini yücelten insanlar olarak yetişmeleri ve gelişmeleri son derece önem taşımaktadır. Çocuklarımızı yetenekleri ve hedefleri doğrultusunda yetiştirirsek, o güzel yarınlar çok yakınımızda demektir” dedi.
 
“ÖĞRETMENLİK ÇOK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
Konuşmasının devamında öğretmenlere nasihatlerde bulunan Zenginal “ Öğretmenler, göreviniz sırasında ırkı, dili, rengi, cinsiyeti, dini, mezhebi ne olursa olsun daima her öğrenciye eşit davranıp her çocuğun en iyi şekilde yetişmesine çalışmalısınız. Göreve başlama sırasında yaptığınız yemine sadık kalın. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Bu sebeple de tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu. Mesleğe yeni başlayan öğretmenleri temsilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Edebiyat Öğretmeni Demet Şengür de konuşma gerçekleştirdi. Öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu söyleyen Şengür “Çağımızdaki değişim, eğitimle ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim sürekli sorgulanması gereken bir süreç haline geldi. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşan yeni bir öğretmen modeli oluştu. Bu model aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. Öğretmen olmak, öğretmenlik yapmayı aşmak demektir. Öğretmen olmak bir cana dokunmaktır. Kılavuzum bilgim, başöğretmenim Mustafa Kemal’dir. Bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz” ifadesini kullandı.
 
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Programın devamında ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden Yağmur Sibel Güngör’ün “Ben öğretmen olmak istiyorum” ve Tuğçe Şentürk’ün “Öğretmenim” şiirlerini okudu. Daha sonra ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Ceren Mutlu, ikinci olan Gaziosmanpaşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Berkay Çelebi ve üçüncü olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Naz Can ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın elinden aldı.
 
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Her nefes alış verişimizde sorumluluğunu hissettiğimiz gençlerimizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm öğretmenlerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Gülnur Tamar, ikinci olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Esmanur Vuruşan ve üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi İlcan Urtekin’e ödüllerini Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan verirken, kompozisyon yarışmasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Çiçek, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Koçyiğit ve üçüncü olan Özel Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Ayyüce Bilge Çetin ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden aldı. Ödül törenin sona ermesinin ardından Gaziosmanpaşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan emekli olan Müdür Halit Ercan’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından hizmet şeref belgesi verildi.
 
YEMİN ETTİLER
Programın devamında ise öğretmenlik mesleğine bu yıl başlayan 45 öğretmen hep birlikte yemin ettiler. Program ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza ve öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile sona erdi. Öğretmenler Günü programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Özlem Berkdemir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, AK Parti, MHP ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile STK ve kamu kurumu temsilcileri katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ