El emeği ürünler sergileniyor

Edirne’de İlhan Koman Evi’nde Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi El Sanatları Topluluğu yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı sergi açıldı.

GÜNDEM 24.11.2013 18:32:00 0
 El emeği ürünler sergileniyor
CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
Açılışa Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Kadın Meclisi Üyeleri katıldı. Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahinde Ağaoğlu açılışta yaptığı konuşmada, "Bizim sergiyi açmak için bugünü seçmemizin nedeni; 25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü olmasıdır. Direnen kadına has taktığımız kırmızı fular ve giysilerimizle buradayız. Önümüzdeki günlerde Edirne'de toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine yoğun bir çalışma yapacağız” dedi.
SEKİZ PROJE KABUL EDİLDİ
Birleşmiş Milletler desteği ile Türkiye'de pilot olan 10 ilden birinin Edirne olduğunu belirten Ağaoğlu “Kadın çalışmalarımızdan dolayı biz seçildik ve Türkiye'deki sekiz proje kabul edildi. Kadın Farkındalık Projesi isimli bir çalışma yapıyoruz. Hayatın içinde neden ikincil olduğumuzu, şiddetin üzerimizde nasıl etki yaptığını, özgüvenimizi nasıl kırdığını yaşıyoruz” diye konuştu.
 
 “DÜNYANIN PATRONU KADINLAR”
Edirne Belediye Başkanı hamdi Sedefçi de açılışta yaptığı konuşmada kadınların ‘Biz de varız, istiyoruz ve hak ediyoruz’ demeleri gerektiğini ifade etti. Dünyanın patronunun kadınlar olduğunu söyleyen Sedefçi “Kent konseyimizin çok değerli kadınları, çok net bir kural vardır, hak alınır. Bugün basında okuduğum kadarıyla bizi unutmayınız demişsiniz siyasilere. Böyle birşey yok, talip olacaksınız, alacaksınız. Kimsenin sizi unutma gibi bir lüksü yok, bizi unutmayınız demeniz yanlış. Biz varız, istiyoruz, hakediyoruz diyeceksiniz. Edirne'de mesela 3 bin kadın kol kola girse, bizim aday adayımız şudur dese, böyle siyasi bir güç olsa, bir tavır alınsa, ne olur? Ben bunu bekliyorum kadınlardan. Bu patronluğunuzu doğru kullanın çünkü dünyanın patronu sizlersiniz” dedi. Sergi 25 Kasım’dan itibaren bir hafta boyunca açık kalacak.
 
Haber / Menşure KARDEŞ