Kuzulu, “Yarınımız sizlere emanet”

Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçesi Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

GÜNDEM 24.11.2013 18:14:00 0
 Kuzulu, “Yarınımız sizlere emanet”
BAKAN AVCI’NIN MESAJI OKUNDU
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı dün saat 13.30’da Belediye Binası önünde bulunan Atatürk anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Program Kapaklı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda saat 14.00’da başlayan törenle devam etti. Programa Kapaklı Kurucu Kaymakamı Aslı Aynaağlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Emniyet Müdürü Mustafa Kayaoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Aday Adayları, Okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü ile alakalı mesajı okundu.
 
ANA TEMAMIZ SEVGİ TEMELLİ İLETİŞİMDİR
Sınıf öğretmeni Hülya Kağış’ın mesleğe yeni atanan öğretmenler adına yaptığı konuşmanın ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel gerçekleştirdi. Eğitimin ana unsurunun öğretmenler olduğunu ifade eden Yüksel, “Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Bu nedenle öğretmenlere büyük sorumluluklar düşmektedir. İster öğrenci olsun, ister veli olsun, kalbine giremedğiniz insanın beynine asla giremezsiniz. İnsan ve eğitim camiası olarak ana temamız sevgi temelli iletişimdir” dedi.  
 
 
ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTINIZ
Son yıllarda ‘Değerler Eğitimi’ kavramının eğitim sistemlerinde ön plana çıktığını ifade eden Suat Yüksel, “Öğretim kurumlarının temel işlevi çalışmacı dünya bireyleri değil, bilim ve medeniyetin, insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet eden bireyler yetiştirmeye öncülük etmektir” dedi. Konuşmasında emekli öğretmenlere de seslenen Yüksel, “Sizler bizlere göre daha zor şartlarda çalıştınız. Anadolu’nun ücra köylerinde ilgisiz, çaresiz, eğitimsiz çocuklar kalmaması için onlara ömrünüzü, sevginizi verdiniz. Hizmetlerinizden dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
SİZLER KÜLTÜR MİHMANDARISINIZ
Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’in konuşmasının ardından mesleğe yeni atanan öğretmenler Türk Bayaklarının üzerine ellerini koyarak yemin ettiler. Günümüzde ülkelerin geleceğini genç nesillere verilen eğitimin naşarısının belirlediğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Eğitimin başarıya ulaşmasının temelinde öğretmen yatar. Bu bakımdan öğretmenlik mesleği, milletlerin kaderini belirleyen geleceğini tayin eden yüce bir meslektir. Bir toplum eğitimcisine ne kdar önem verirse geleceğine de o kadar güvenle bakar” dedi. Öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu yaşadığını kaydeden Kuzulu, “Yarınımız sizlere emanettir. Sizler kültür mihmandarısınız” ifadelerini kullandı.
 
MİLLETİN RUHUYLA HARMANLANMIŞ BİR GENÇLİK İSTİYORUZ SİZDEN
Millet bilincini yaşatabilmek için gençlere milli kültür ve milli değerleri aktarmak gerektiğinin altını çizen Kaymakam Kuzulu, “Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, milletin değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış bir gençlik istiyoruz sizden. 24 Kasımların ileriki yıllarda öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözümlendiği bir gelecek getirmesini temeni ediyorum. Ebediyete göçmüş, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allah’tah rahmet diliyorum. Tüm öğretmnelerimizin de gününü kutluyorum” diye konuştu.
 
DERECEYE GİREN ÖÐRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından devam eden programda 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında ilçe 1’incisi olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Arif Erdoğan’a ödülünü ilçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu verdi. Şiir yarışmasında ilçe 1’incisi olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Ceyda Akdoğan ödülünü Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu’nun elinden alırken, Resim yarışmasında 1’inci olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Sumru Subaşı ise ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı. Kapaklı Belediyesi tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, öğrencilerin okuduğu şiirler ve sergiledikleri halkoyunları performansı ile son buldu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ