Göçmen kaçakçılarına eş zamanlı operasyon

Emniyet güçleri tarafından, Edirne merkez ve İpsala ilçesi, İstanbul, Batman ve Muğla ili Bodrum ilçesinde Göçmen kaçakçılığı suç örgütlerine yönelik eş zamanlı Operasyon yapıldı. Emn

GÜNDEM 22.11.2013 11:11:00 0
 Göçmen kaçakçılarına eş zamanlı operasyon
YASA DIŞI YOLLARLA YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN’A GÖÇ SAĞLADILAR
Göçmen kaçakçılığı suç örgütlerine yönelik 4 aydan beri sürdürülen çalışmalar yapılan operasyon ile son buldu. Edinilen bilgiye göre örgütlü bir şekilde çalıştıkları değerlendirilen İnsan kaçakçılarının ülkemiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki sınır illerinden legal ya da illegal yolları geçişini sağladıkları tespit edildi. Yabancı uyruklu şahısları İstanbul’da birlikte hareket ettikleri suç örgütü mensuplarının yer gösterimi neticesinde, çeşitli adreslerde topladıkları burada yeterli bir sayıya ulaşmasını bekledikleri görüldü. Yine örgüt mensubu şahısların çoğunlukla kiraladıkları araçlar marifetiyle Edirne, İzmir, Muğla ya götürülerek buradan temin ettikleri bot ve tekne gibi deniz taşıtları ile yasa dışı yollarla Yunanistan ve Bulgaristan’a geçişini sağladıkları tespit edildi.
 
EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 21 KİŞİ YAKALANDI
Edirne merkez, Havsa, İpsala ve Keşan ilçelerinde, Çanakkale ili Gelibolu ilçesinde, Aydın ili Didim ilçesinde, İstanbul ili Silivri ilçesinde olmak üzere toplam 12 araçta yakalama neticesinde 182 Yabancı uyruklu şahıs yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya teşebbüs ettikleri esnada yakalandı. Delillendirme yakalamalarında nehir ve deniz üzerinden geçişi sağlayacak bot ve benzeri taşıtlar ele geçirilerek, yakalanan 13 organizatör şahıstan 8’i tutuklandı. Edirne merkez ve İpsala ilçesi, İstanbul, Batman ve Muğla ili Bodrum ilçesinde olmak üzere organizatör pozisyonunda bulunan ve suç örgütü mensupları oldukları değerlendirilen şahıslara yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 21 kişi yakalanarak Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ